Persberichten
MOTORbeurs Utrecht 2009 vol motoractie, nieuwe modellen en Nederlandse primeurs Publicatiedatum: 16-12-2008

Persbericht
Utrecht, 17 december 2008

Kaartjes met korting in voorverkoop

Motorrijdend Nederland kijkt reikhalzend uit naar de jubileumeditie van MOTORbeurs Utrecht, die komend voorjaar helemaal in het teken staat van het 25 jarig bestaan. Het wordt één groot feest op 's lands grootste motormanifestatie, met veel nieuwe modellen, Nederlandse primeurs en imposante jubileumfestiviteiten. Hal 3 van Jaarbeurs Utrecht wordt ingericht als speciale Jubileumhal. In deze extra hal van maar liefst 8.000m² worden onder het thema 'City meets Desert' twee motorwerelden bijeengebracht. De beursbezoekers worden hier verwend met spectaculaire stunts, demonstraties, opstap, trial, shows en nog veel meer. MOTORbeurs Utrecht 2009 staat op de agenda van donderdag 26 februari tot en met zondag 1 maart in Jaarbeurs Utrecht.
Hal 12 is weer speciaal gereserveerd voor de importeurspresentatie van de nieuwe modellen van 2009. Deze spectaculaire presentatie werd vorig jaar voor het eerst tot stand gebracht en trok massale belangstelling. Aprilia, Moto Morini, BMW, Buell, Ducati, Honda, Kawasaki, KTM, Moto Guzzi, Suzuki, Triumph en Yamaha presenteren op stijlvolle wijze de introducties voor het komende motorseizoen. Voor deze editie bovendien nog twee Nederlandse primeurs: de dieselmotorfiets Track T800-CDI en de Roadster Hundred van Wakan Motorcycles.

Tipje van de sluier
Diverse importeurs hebben al een tipje van de sluier opgelicht over al het motormoois dat in hal 12 kan worden bewonderd. Aprilia komt met de RSV4, die komend jaar wordt ingezet in de Superbike voor de drievoudig wereldkampioen Max Biaggi. Ducati neemt de nieuwe Streetfighter mee naar Utrecht. Deze pure naked bike vol hoogwaardige technologie werd op de internationaal befaamde motorbeurs EICMA in Italië geprezen als 'Best looking Bike'. Honda is in 2009 vijftig jaar actief in de motorsport en toont met de V4 concept bike op MOTORbeurs Utrecht een nieuw toekomstbeeld van het motorrijden.

Dieselmotorfiets
Van Nederlandse bodem is de Track T800-CDI dieselmotorfiets, met voorwielaandrijving en dynamische valbescherming. Deze motor, een ontwerp van Erik Vegt uit Valkenburg, rijdt eveneens op biodiesel en gewone plantaardige olie. Dit jaar is ook Buell aanwezig in de importeurshal. Het Amerikaanse merk presenteert de 1125CR, de 'Streetfighter van de 21ste eeuw', natuurlijk ook de 1125R en alle XB-modellen. Kawasaki komt met een volledige line up van prestatiegedreven machines, van de compleet nieuwe VN1700-serie, de nieuwe Ninja ZX-6R, de nieuwe ER-6n en ER-6f tot de 1400GTR.

Gladius
Suzuki introduceert in de supersportklasse de GSX-R1000, met een lichter en compacter rijwielgedeelte, een nieuw ontwikkeld blok en messcherp design. Andere verrassing is de trendy Suzuki Gladius, ontwikkeld met als uitgangspunten bruikbaarheid, kwaliteit en plezier. Verder kunnen de beursbezoekers kennis maken met de Suzuki Bandit 650S/SA, de Intruder M1500 en C800/C/LC en de Burgman 400AZ motorscooter, die in 2009 ook leverbaar is met de zekerheid van ABS.

Kaartje met korting
Inmiddels kan via www.motorbeursutrecht.nl met een aantrekkelijke korting een entreekaartje in de voorverkoop worden gekocht, met kans op een helm bovendien. Aan de kassa kost een kaartje 16 euro, maar in de voorverkoop slechts12,50 euro (tot en met 25 februari) of 14 euro (vanaf 26 februari).
Een avondkaart, geldig op donderdag 26 februari of op vrijdag 27 februari vanaf 17.00 uur, kost aan de kassa 12 euro maar in de voorverkoop slechts 10 euro. Toegang tot de VIP-previewavond kost euro 49,95.
Kinderen t/m 12 jaar kunnen gratis naar binnen. Toegangsbewijzen kunnen in de voorverkoop tevens worden gekocht bij een aantal motordealers die op de beurssite staan vermeld en bij de ANWB winkels.

Voor meer informatie: www.motorbeursutrecht.nl


Noot voor de redactie (