Studenten leveren nuttige ideeën voor energiejaarprijs van GasTerra

09/02/2009 12:25

GasTerra B.V.

In 2008 heeft GasTerra een energietransitiejaarprijs voor hogescholen ingesteld. Energietransitie omvat de ontwikkeling van en de overgang naar een veilige, betrouwbare, betaalbare en duurzame energiehuishouding.

Aan de studenten is gevraagd om ideeën aan te dragen die leiden tot verlaging van de energievraag, de vergroting van de inzet van duurzame energiebronnen, de vermindering van de CO2-uitstoot of de verhoging van rendementen bij het gebruik van fossiele brandstoffen.

Inmiddels zijn vijf inzendingen voor een prijs genomineerd. De inzendingen hebben betrekking op uiteenlopende aandachtsgebieden, variërend van de inzet van biogas, het ontwerpen van gebouwen vanuit duurzaamheids- en energetisch perspectief tot een energiecompetitiespel dat energiebesparend gedrag sterk kan bevorderen.

De ideeën worden nader beschreven op een speciale webpagina van www.gasterra.nl.

De winnaar van de 'GasTerra Transitie Jaarprijs' wordt op 26 februari 2009 tijdens een landelijk energiecongres bekendgemaakt. Daarbij zullen verschillende sprekers, waaronder de Deense auteur Bjorn Lomborg van het revolutionaire boek 'The skeptical environmentalist', zijn visie op het energietransitieproces uitgebreid toelichten.

Bij de jaarprijs zal in totaal een bedrag van 100.000 euro worden uitgekeerd.