Gemeente De Bilt


Commissie buigt zich over moskee

In 2008 heeft het college van de gemeente De Bilt de ruimtelijke randvoorwaarden vastgesteld voor de bouw van een moskee aan de Noorderkroon in Bilthoven. Op 17 november 2008 heeft het moskeebestuur een informatieavond georganiseerd. Hier heeft de gemeente de randvoorwaarden toegelicht en konden inwoners reageren. De ruimtelijke randvoorwaarden en de reacties hierop zijn ter besluitvorming aangeboden aan de gemeenteraad. De commissie Openbare Ruimte brengt op 12 februari aanstaande advies uit.

De ruimtelijke randvoorwaarden zijn de basis voor de eventuele bouw van een moskee aan de Noorderkroon. Als het moskeebestuur een bouwaanvraag indient, moet het bouwplan aan deze voorwaarden voldoen. De ruimtelijke randvoorwaarden, het raadsvoorstel en het verslag van de informatieavond staan op www.debilt.nl onder 'nieuws'. Daarnaast zijn de documenten ter inzage gelegd op het gemeentehuis. Voor inwoners en belanghebbenden die van mening zijn dat er voorwaarden ontbreken, bestaat de mogelijkheid om in te spreken tijdens de commissie Openbare Ruimte.

Vervolgtraject

De gemeenteraad neemt op 26 februari aanstaande een definitief besluit over de ruimtelijke randvoorwaarden. Als de raad deze vaststelt en het moskeebestuur vervolgens een bouwplan indient, wordt dit plan getoetst aan de randvoorwaarden. Voor het verlenen van een bouwvergunning moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Tijdens deze procedure bestaat de mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen en bezwaren. Als een bouwplan wordt ingediend maakt de gemeente dit bekend via de wekelijkse gemeentepagina in de lokale weekbladen en op haar website.

Insprekers moeten zich voorafgaand aan de vergadering aanmelden bij de secretaris van de commissie Openbare Ruimte mevrouw F.van Hooijdonk via HooijdonkF@debilt.nl of 030-2289 164.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Communicatieadviseur, Linda van den Noort, telefoon (030) 228 95 00

Bilthoven, 10 februari 2009