Rechtbank Zwolle-Lelystad


Strafzaak tegen directeur van P.I. Zwolle op 26 februari 2009

Zwolle-Lelystad, 12 februari 2009 - De strafzaak tegen de directeur van de Penitentiaire Inrichting Zwolle vindt plaats op donderdag 26 februari 2009 om 09.00 uur. Voor deze zaak is de hele ochtend gereserveerd.

Rechtszaak
Op 2 mei 2008 is een 47-jarige man in de Penitentiaire Inrichting te Zwolle overleden aan een aandoening aan zijn dunne darm. De directeur van de Penitentiaire Inrichting moet in verband hiermee terechtstaan. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van dood door schuld en het in een hulpeloze toestand laten van deze man.

Aanmelding media
Er zijn twee zalen beschikbaar: in de zittingszaal vindt de behandeling van de zaak plaats, in de andere zaal kan het proces via een beeldverbinding worden gevolgd. In de zittingszaal is een beperkt aantal plaatsen voor nabestaanden, begeleiders, media en andere belangstellenden gereserveerd. Met uitzondering van de door de rechtbank aangewezen media, is het gebruik van audiovisuele apparatuur in de zittingszalen niet toegestaan.

Journalisten, cameramensen, fotografen en rechtbanktekenaars kunnen zich tot en met woensdag 18 februari (uiterlijk 12.00 uur) aanmelden voor een plaats in de zittingszaal dan wel in de zaal met beeld- en geluidsverbinding.

Poolregeling
De rechtbank laat maximaal twee Nederlandse tv-ploegen in de zittingszaal toe (waarvan één team de pool voor z'n rekening dient te nemen). Het is nog niet bekend welk team de pool op zich neemt.

Aanmelding graag per e-mail (klik voor aanmelden) onder vermelding van:

- medium

- naam

- functie

- telefoonnummer

- mobiel telefoonnummer

- e-mail

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van de rechtbank Zwolle-Lelystad . Telefoonnummer: (038) 888 4308
E-mail: communicatie.zwolle-lelystad@rechtspraak.nl

Bron: Rechtbank Zwolle-Lelystad Datum actualiteit: 12 februari 2009 Naar boven