Gemeente Putten

Wijkveiligheidsavond op donderdag 26 februari 2009

Op donderdag 26 februari 2009 organiseert de gemeente Putten een wijkinformatieavond veiligheid.
De avond is bedoeld voor bewoners in het gebied gelegen tussen de NijkerkerÂstraat, Oude Rijksweg, Husselsesteeg, Stationsstraat en het spoor. De bewoners ontvangen persoonlijk een uitnodiging. De avond wordt gehouden in De Arendshof, Arendstraat 2.

De wijkavond is vooral bedoeld om inzicht te krijgen in eventuele problemen en overlastÂvormen die in de desbetreffende wijk spelen. Bewoners kunnen de gemeente informeren over hoe zij de veiligheid en leefbaarheid in hun wijk beleven. Ook de politie en de woning stichting zijn bij de wijkveiligheidsavond aanwezig.

Jaarlijks stelt de gemeente een Veiligheidsactiviteitenplan op (VAP). In het VAP staan verÂschillende actiepunten die in het lopende jaar gerealiseerd moeten worden. Eén van die actiepunten is het organiseren van wijkveiligheidsavonden in verschillende wijken in Putten.

Programma
19.00 uur: Ontvangst met koffie/thee.
19.30 uur: Opening door burgemeester mr. B.J. van Putten. 19.35 uur: Inleiding door programmaleider.
19.45 uur: Gelegenheid om klachten en opmerkingen over de wijk kenbaar te maken.
20.15 uur: Prioriteitstelling met betrekking tot de gemaakte klachten/opmerkingen
20.45 uur: Pauze
21.00 uur: De resultaten van de gemaakte klachten/opmerkingen. 21.15 uur: De cijfers van de politie over de gemaakte klachten/opmerkingen.
21.30 uur: Suggesties en oplossingen voor de gemaakte klachten/opmerkingen.
21.55 uur: Hoe nu verder en afsluiting.

De gegevens die tijdens een wijkinformatieavond veiligheid naar voren komen, worden verwerkt in het VAP voor 2010. Dan zal het veiligheidsplan meer toegespitst worden per wijk. Veiligheidsvraagstukken kunnen namelijk per wijk verschillen. De te nemen maatÂregelen dus ook.

---