Persuitnodiging - 'Met gemak energie besparen'

18/02/2009 10:07

UNETO - VNI

Energiebesparing in bestaande gebouwen, daar gaat het Meer Met Minder om. Dat is hard nodig. We willen immers minder CO2 uitstoten en minder afhankelijk zijn van energie uit landen buiten de Europese Unie. Bovendien biedt energiebesparing economische voordelen, want de energieprijzen zullen door schaarste verder stijgen. Meer Met Minder wil energiebesparing aantrekkelijker en gemakkelijker maken, aan vraagzijde en aanbodzijde. Voor particulieren, woningcorporaties en gebruikers van utiliteitsbouw. Voor de bouw- en installatiebranche.

Meer Met Minder, het convenant tussen de bouwbranche, de energiesector, de installatiebranche en de rijksoverheid, bestaat in januari 2009 één jaar. In 2008 is een omvangrijk proces van start gegaan. Meer Met Minder heeft de eerste handvatten ontwikkeld. Maar er moet nog veel gebeuren.

Tijd dus om terug te kijken, vooruit te blikken - samen met minister Eberhard van der Laan; Elco Brinkman, Bouwend Nederland; Hans Alders, EnergieNed; Marcel Engels, UNETO-VNI; Willem van Leeuwen, Aedes, de consumentenorganisaties en vele ervaringsdeskundigen uit het werkveld.

Programma

'Met gemak energie besparen'

Een spektakelstuk in 3 bedrijven


1e bedrijf: Over Meer met Minder Energie

Wat is Meer met Minder Energie? Waarom is het belangrijk? Wat zijn onze doelstellingen? Wat hebben we al bereikt en wat kunt u nog verwachten:

Energiebesparingsfonds

Introductiecursus MMM

Stimuleringspremie

eerste MMM-adviseurs

Prijsuitreiking

Energielastenverlager

Energiebespaarscan

Financieringswijzer

Vernbouwwijzers energiebesparing

Draaiboek gemeenten

Energiebespaarplaats

Nieuwe website


2e bedrijf: De visie

De convenatpartners werken vanuit gemeenschappelijke belangen. In dit interactieve deel lichten we onze visie nader toe..


3e bedrijf: Het maatwerkadvies

Meer met Minder Energie organiseert cursussen voor aannemers, installateurs en adviseurs. Het maatwerkadvies staat daarin centraal en de rol die van dienstverlener die energiebesparing als integraal onderdeel ziet van een verbouwingsvraagstuk. De eerste lichting cursisten ontvangt de deelnemersverklaring MMM.

Reserveer nu in uw agenda en meldt u aan!

Donderdag 26 februari 2009, van 15.30 uur - 19.00 uur Museon in Den Haag en meldt u aan op: www.metgemakenergiebesparen.nl/pers

Wilt u een interview met een of meer convenantparters of Chris Bruijnes, algemeen directeur van Meer Met Minder op 26 februari? Belt u dan naar: Frans Visée, woordvoerder, telefoon 06 54 38 61 67,

Stichting Meer met Minder

Bouwhuis , Zilverstraat 69 , 2718 RP Zoetermeer

Postbus 340 , 2700 AH Zoetermeer

T (079) 3 252 390

F (079) 3 252 380

E secretariaat@meermetminder.nl

I www.meermetminder.nl





http://www.meermetminder.nl