Milieu Centraal

P E R S U I T N O D I G I N G

Meer Met Minder: gemakkelijk energie besparen

Zoetermeer / Utrecht, 19 februari 2009 - Het stimuleren van energiebesparing in gebouwen is in deze tijd van economische crisis flink in discussie. De noodzaak om energie te besparen in gebouwen is evident door de stijgende energieprijzen, de klimaatdiscussie en de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Bovendien levert het aanbrengen van energiebesparende maatregelen werkgelegenheid op. Het voornemen om energie te besparen is niet nieuw, nieuw is wel de komst van Meer Met Minder. Dit initiatief bundelt organisaties die energiebesparing aantrekkelijker en gemakkelijker willen maken. De officiële start van Meer met Minder is op donderdag 26 februari (van 15-19 uur) in het Museon in Den Haag.

Meer Met Minder is in 2008 van start gegaan met een convenant tussen de bouwbranche, de energiesector, de installatiebranche en de rijksoverheid. Op 26 februari maakt Meer met Minder duidelijk wat `Met gemak energie besparen' betekent. Aanwezig zijn minister Eberhard van der Laan (VROM), Elco Brinkman (Bouwend Nederland), Hans Alders (EnergieNed), Marcel Engels (UNETO-VNI), Willem van Leeuwen (Aedes), consumentenorganisaties en vele ervaringsdeskundigen uit het werkveld.

Als voorlichtingsorganisatie voor consumenten levert Milieu Centraal informatie over de mogelijkheden van energiebesparing. Meer Met Minder zal de organisatie zijn waar consumenten die daadwerkelijk (grote) energiebesparende maatregelen willen nemen terecht kunnen voor een leverancier of andere oplossing.

U bent van harte welkom om deze dag bij te wonen. Aanmelden kan via: www.metgemakenergiebesparen.nl/pers

-----