Universiteit Leiden

College van Bestuur start consultatieronde over concept-Instellingsplan

Donderdag 26 februari begint het College van Bestuur (CvB) aan een uitgebreide consultatieronde gewijd aan het concept-Instellingsplan 2010-2014. De ronde voert langs alle faculteiten, en start op de 26e bij Wiskunde en Natuurwetenschappen. Zowel wetenschappelijk als ondersteunend personeel worden geconsulteerd.

Daarnaast spreekt het CvB met de Leidse Studentenraad, verschillende andere studentenorganisaties, het Leids Promovendi-overleg LEO, en met externe partijen.

Ook met de Universiteitsraad onderhoudt het College regelmatig contact. De raad heeft een aparte commissie ingesteld met vertegenwoordigers vanuit alle fracties.

De gesprekken bij de faculteiten spitsen zich toe op de zes kernpunten van het concept-Instellingsplan 2010-2014:

1. Het realiseren van een groei-ambitie waarin de universiteit een marktaandeel van 10% bereikt.
2. Het vergroten van het studiesucces (rendement) voor de studenten in zowel de bachelor- en de masteropleidingen als de PhD-fase.
3. Het concretiseren van twee vestigingsplaatsen van de Universiteit Leiden; naast Leiden ook Den Haag. 4. Profilering van het onderzoek in profileringsgebieden. 5. Bevorderen van het academisch ondernemerschap. 6. Versterking van de internationalisering.

Bij de consultaties is het CvB telkens tenminste twee leden vertegenwoordigd, onder wie in elk geval rector magnificus/voorzitter prof.mr. Paul van der Heijden.

De gesprekken bij de faculteiten duren anderhalf uur en staan onder voorzitterschap van de decaan. Aan de decanen is gevraagd uit hun faculteit een representatieve groep van twintig à dertig wp'ers en obp'ers samen te stellen.

Dag en datum Dagdeel Gesprekspartner(s)
Donderdag 26 februari Ochtend Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen
Vrijdag 27 februari Ochtend Leids Promovendi-overleg (LEO) Maandag 2 maart Middag Faculteit der Rechtsgeleerdheid Maandag 9 maart Lunchtijd Studentenlunch
Dinsdag 10 maart Middag Faculteit der Geesteswetenschappen Woensdag 11 maart Ochtend LSr
Donderdag 12 maart Middag PKvV / StOP
Dinsdag 17 maart Middag Faculteit der Sociale Wetenschappen Dinsdag 17 maart Avond Alumni
Woensdag 18 maart Avond Externe steakholders
Maandag 23 maart Ochtend Faculteit der Archeologie Maandag 23 maart Lunchtijd Faculteit der Geneeskunde / LUMC Maandag 30 maart (o.v.) Middag Vwo-veld

(24 februari 2009/CH)

24/2/2009