Provincie Noord-Holland

Jongeren in debat

24-2-2009

Driehonderd jongeren gaan eind deze week met elkaar én met politici in discussie, over uiteenlopende onderwerpen. Hoe kijken jongeren tegen een bepaald onderwerp aan en kunnen ze zich vinden in het provinciale beleid? Wat missen ze en waar zijn ze tevreden over?

De jongeren zullen debatteren over verschillende onderwerpen: van klimaat tot drankgebruik en van scholing tot nachtbus. Het evenement bestaat uit twee onderdelen: Het Provinciaal Jeugddebat en Op weg naar VARAs Lagerhuis. Donderdag 26 februari en vrijdag 27 februari debatteren de scholieren met elkaar over diverse stellingen in Op weg naar VARAs Lagerhuis. Een jury onder leiding van gedeputeerde Peter Visser bepaalt wie de beste debater is en door mag naar de landelijke finale van het Lagerhuis.

Op weg naar het Lagerhuis
'Op weg naar het Lagerhuis' (archieffoto)

Bij het Provinciaal Jeugddebat op vrijdag 27 februari worden er fracties gevormd die ieder een voorstel doen tijdens een Statenvergadering onder voorzitterschap van gedeputeerde Sascha Baggerman. De winnaars gaan door naar de landelijke finale in de Tweede Kamer. Meer informatie over de jeugddebatten is te vinden op www.jeugddebat.nl en www.ownhlagerhuis.vara.nl.

Nieuwsredactie