10.000 e uro uitgereikt voor beste energiebesparende tip

26/02/2009 10:09

Meer met Minder

persbericht

10.000 euro uitgereikt voor beste energiebesparende tip

Den Haag, 26 februari 2009 - Vandaag krijgt Jan Bouwman uit Sliedrecht 10.000 euro overhandigd om zijn huis energiezuiniger te maken. De heer Bouwman won de prijsvraag op energielastenverlager.nl voor de beste energiebesparende tip. Hij krijgt zijn prijs uit handen van Chris Bruijnes, algemeen directeur van Meer Met Minder.

Eerste 'Meer Met Minderaar'

Met de overhandiging van de 10.000 euro is Bouwman de eerste huiseigenaar die gaat 'Meer Met Minderen': minstens 30 procent energie besparen door in huis besparende maatregelen te nemen. Van Meer Met Minder (MMM) krijgt Bouwman advies op maat en hulp bij de uitvoering en financiering. Ook helpt MMM bij het vinden van uitvoerders van wie de kwaliteit gegarandeerd is.

Bouwmans winnende tip is: "zet de watertemperatuur van de HR-ketel op maximaal zeventig graden. De HR-ketel condenseert dan beter dan bij een hogere temperatuur en stookt zuiniger. Door goede woningisolatie is doorstoken tot negentig graden meestal niet nodig."

Extra premie voor elke huiseigenaar

De overhandiging van de prijs is onderdeel van de 'housewarming' van Meer Met Minder, die vandaag plaatsvindt in het Museon in Den Haag. Dit evenement is het startsein voor het nationaal energiebesparingsprogramma voor de bestaande bouw. Vanaf nu kan elke huiseigenaar net zoals Jan Bouwman gebruik maken van de voordelen van Meer Met Minder. Bovendien kan hij of zij nu een extra premie van 300 tot 750 euro krijgen als de woning door maatregelen 20 tot 30 procent energiezuiniger wordt.

Alle informatie is te vinden op www.meermetminder.nl.

Energielastenverlager

www.energielastenverlager.nl is een site van Milieu Centraal. De site helpt consumenten mogelijkheden te ontdekken om thuis energie te besparen. Wie zelf besparingsmaatregelen voor zijn of haar huishouden wil nagaan kan terecht op www.energielastenverlager.nl. Het invullen duurt een kwartiertje. Een gemiddeld huishouden kan hiermee tot 800 euro per jaar besparen op de energierekening.





http://www.meermetminder.nl