Meer Met Minder Maatwerkadvies

26/02/2009 10:13

Meer met Minder

persbericht

Stimuleringspremies voor energiezuinige klant

Den Haag, 26 februari 2009 - Elke installateur, bouwbedrijf of maatwerkadviseur die de Meer Met Minder werkwijze volgt, kan nu zijn klanten een individuele premie van 300 tot 750 euro in het vooruitzicht stellen. Deze stimuleringspremie (2009-2010) is een eenmalige uitkering aan consumenten die besluiten tot forse energiebesparende maatregelen. Voorwaarde is dat de maatregelen samen 20 tot 30% energiebesparing opleveren. De exacte hoogte van de premie hangt af van de mate van energiebesparing.

De premie wordt als korting aangeboden op de kosten van een maatwerkadvies en de uitvoering van besparende maatregelen. De premie moet consumenten die willen investeren in energiebesparing over de streep trekken. "Het is nog een experiment", aldus Chris Bruijnes, algemeen directeur Meer Met Minder, "We onderzoeken hiermee of premies van deze omvang mensen voldoende verleiden om energie te besparen."

Een maatwerkadvies geeft een gedetailleerde beschrijving van de installatietechnische en bouwkundige aspecten, het binnenklimaat en het comfort van een specifieke woning.

Zo krijgt de bewoner/eigenaar inzicht in de mogelijkheden voor energiebesparing en comfortverhoging. Maar ook een helder overzicht van maatregelen om de woning te verbeteren en informatie over financiering en terugverdientijd van de maatregelen.

Daarnaast kunnen de bedrijven die partner zijn van Meer Met Minder de klant adviseren over andere financiële mogelijkheden, regelingen en subsidies voor het laten uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Enkele regelingen zijn speciaal bedoeld voor eigenaren die via Meer Met Minder hun woning energiezuinig laten maken.

Maar Meer Met Minder staat er niet alleen voor. Zo verstrekken veel provincies en gemeenten subsidie voor energiebesparende investeringen. Als extra stimulans kunnen zij een aanvullende subsidie toekennen aan woningeigenaren die meedoen aan Meer Met Minder. De hoogte van de subsidie is veelal afhankelijk van de mate van energiebesparing die wordt gerealiseerd. "Vaak zijn deze premies stapelbaar, zodat de beloning alleen maar toeneemt. Met de energiesubsidiewijzer op onze website, willen we dit inzichtelijk maken", zo meldt Chris Bruijnes.

Ook komt er in de loop van 2009 een garantieregeling van de rijksoverheid beschikbaar die aantrekkelijke, goedkope leningen mogelijk maakt voor huiseigenaren voor energiebesparende investeringen in hun woning.

Het zijn niet alleen particulieren die financieel baat hebben bij energiebesparing. Zo kunnen ondernemers profiteren van de al langer bestaande Energie Investering Aftrek (EIA). Ondernemers die investeren in energiebesparing kunnen de kosten onder bepaalde voorwaarden aftrekken van hun fiscale winst.





http://www.meermetminder.nl