Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 26-02-2009

Bedrijfsinbraak

EMMEN In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een bedrijfspand aan het Noordeinde in Assen. Een ruit werd vernield. Uit de zaak is een nog onbekend aantal mobiele telefoons gestolen. (09-014093)

Winkeldievegge

ASSEN In een winkel aan het Koopmansplein in Assen werd woensdagmiddag een 16 jarige meisje uit die plaats op heterdaad betrapt bij het stelen van ene paar laarsjes. Winkelpersoneel hield haar aan en waarschuwde de politie. Nadat ze op het politiebureau een verklaring had afgelegd is ze weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (09-014161)

Zakkenrollers

MEPPEL In een warenhuis aan de Hoofdstraat in Meppel is woensdagmorgen een vrouw uit Staphorst bestolen van haar portemonnee. Deze werd in een onbewaakt ogenblijk uit haar tas gestolen.

ASSEN Woensdagmiddag raakte een vrouw uit Assen ook haar portemonnee kwijt. Dit gebeurde in een winkel aan de Groningerstraat in Assen. Ze had haar tas even op de grond gezet en in die tijd is haar portemonnee uit de tas gehaald.

Huiselijk geweld

RODEN De politie hield woensdagmorgen een 52 jarige man uit Roden aan op verdenking van het mishandelen van zijn echtgenote. De vrouw vluchtte haar woning uit en waarschuwde de politie. De man is ingesloten. Deze geweldszaak wordt afgehandeld conform het protocol Huiselijk Geweld.

Aangehouden man heeft drugs bij zich

ASSEN De politie in Assen hield woensdagavond een 34 jarige man uit Heerenveen aan. In eerste instantie omdat hij nog gesignaleerd stond i.v.m. een openstaande boete. De man werd bekeurd omdat hij zonder verlichting reed over de Pelikaanstraat in Assen. Bij controle van zijn gegevens kwam naar voren dat hij nog een openstaande boete moet betalen. Op het politiebureau kwam tijdens zijn fouillering bovendien nog een zakje harddrugs tevoorschijn. De man is voor nader onderzoek ingesloten. (09-014289)

Zie voor een waarschuwing over insluipers het bericht op onze homepage.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.