Introductiecursus Meer Met Minder

26/02/2009 10:15

Meer met Minder

persbericht

Nieuw:

Introductiecursus om partner te worden van Meer Met Minder

Na één dag actief aan de slag met energiebesparing

Den Haag, 26 februari 2009 - Bouwend Nederland en UNETO-VNI bieden samen met Meer Met Minder een eendaagse introductiecursus aan voor ondernemers die actief (willen) zijn op de particuliere markt voor energiebesparing. Tijdens de cursus krijgen de deelnemers veel kennis en instrumenten aangereikt voor onder andere een goed maatwerkadvies, klantenbenadering, onderlinge samenwerking met andere bedrijven, subsidies en financieringsmogelijkheden.

De cursus is bedoeld voor de bij de brancheorganisaties aangesloten installatie- en bouwbedrijven als ook energieleveranciers en adviseurs. Deelnemers krijgen veel informatie maar er is ook volop gelegenheid voor het stellen van vragen. De nadruk ligt op samenwerking, zowel intern als extern. Een debat en een rollenspel maken deel van de cursusdag. Bedrijven die de cursus hebben gevolgd mogen zich partner noemen van Meer Met Minder en zich met het bijhorende logo tooien.

Tijdens de cursus leren de deelnemers om te gaan met een energiebesparingsscan waarmee voor de klant een (indicatieve) berekening kan worden gemaakt van de noodzakelijke investering, de financieringslast, de besparing op energieverbruik en het effect daarvan op de energierekening. Andere digitale hulpmiddelen zijn een subsidietool waarmee op postcodeniveau kan worden bekeken welke subsidie- en financieringsmogelijkheden voorhanden zijn, een energielastenverlager en een registratiesysteem. Daarnaast kunnen de bedrijven die de cursus hebben gevolgd, gebruik maken van de website www.energiebespaarplaats.nl (vergelijkbaar met Marktplaats) en de subsidies die VROM beschikbaar stelt zoals een stimuleringspremie van 750 euro voor de klant. Ook zijn er voor de deelnemende bedrijven modellen beschikbaar van een samenwerkingsovereenkomst en een factuur. Tot slot kunnen de deelnemers inhaken op de grootschalige landelijke publiekscampagne van Meer Met Minder die woning- en gebouweigenaren informeert over de voordelen van energiebesparing en de doelgroep aanzet daarvoor in zee te gaan met een partner van Meer Met Minder.

Aanmelden voor de cursus kan via www.meermetminder.nl. Voor vragen bel met 079-3291030 of stuur een e-mail naar info@cursusloket.nl.





http://www.meermetminder.nl