Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 10.20 uur

Utrecht, 26-02-2009

Aanhouding gevolg door achtervolging

UTRECHT In de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 februari heeft de politie een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Rond 04.40 uur kreeg de politie een melding dat op de Zevenwouden een aantal personen rondom dronken in een auto waren gestapt en weggereden. Op de Nijeveldsingel zagen agenten de auto met de inzittenden rijden. De 39-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken. De man Blies een F waaruit bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden. In de auto zaten nog twee personen, die vermoedelijk onder invloed, zeer lastig waren. Op een gegeven moment sprong één van deze mannen weer in de auto en reed met piepende banden weg.

De achtervolging werd ingezet richting Hoograven. De bestuurder reed met hoge snelheid de doodlopende Tjepmahof in. Aan het eind van de straat reed hij dwars door de hekken en kwam op de Huis te Vlietlaan tot stilstand. De 39-jarige man, die eerder was aangehouden, blies op de ademanalyse 625 ug/l. De twee inzittenden wisten te ontkomen. De politie is een onderzoek gestart naar deze personen.

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 februari een man aangehouden omdat hij met een laser en zonder rijbewijs in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten vanuit een auto op de Marnixlaan een fel laserlicht schijnen. De 20-jarige bestuurder uit Utrecht werd aan de kant gezet en gecontroleerd. Uit onderzoek bleek dat de auto een vervallen APK had en de bestuurder geen rijbewijs kon laten zien. De Utrechter werd naar de laser gevraagd. Hij ontkende met een laser geschenen te hebben. De agenten gaven aan dat als de man niet de laser zou overhandigen, de auto voor onderzoek in beslag genomen zou worden.

Hierop werd de laser aan de agenten overhandigd. De man kreeg een proces-verbaal voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs, een verlopen APK en voor het in bezit hebben van de laser.

Aangehouden

UTRECHT Op de Gloriantdreef vond woensdagavond een bedreiging plaats. Hiervoor werd een man aangehouden.

Getuigen belden omstreeks 20.35 uur naar de politie omdat er gevochten werd op de Gloriantdreef. Ter plaatse zagen agenten een 31-jarige man uit Voorburg boven op een

43-jarige man uit Utrecht zitten. Uit verklaringen bleek dat de Utrechter tijdens het passeren van de 31-jarige man, iets gehoord had, waarvan hij dacht dat het over hem ging. Hierop bedreigde hij de man en ontstond een worsteling. Hierbij was door de verdachte een mes getoond. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Geen strafbare feiten geconstateerd

VLEUTEN Naar aanleiding van een melding, gedaan door de leiding van een school over een oudere man die kinderen met een smoes mee naar zijn woning zou lokken, stelde de politie een onderzoek in. Hieruit bleek dat het ging om een 73-jarige man uit Vleuten.

Hij benaderde bij scholen, waaronder de school aan de Pastoor Ohllaan, kinderen met de vraag om voetbalplaatjes te ruilen om voor zijn kleinkinderen hun verzameling compleet te krijgen. Uit het onderzoek zijn verder geen strafbare feiten geconstateerd en er zijn ook geen aangiftes in verband hiermee binnengekomen.

Man op gestolen fiets aangehouden

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie een man op een gestolen fiets aangehouden

Tijdens de surveillance zagen agenten een man op een fiets op de rijbaan van de Beneluxlaan rijden. De man fietste kriskras tussen de autos door. Ter hoogte van de Eendrachtlaan werd de man aan de kant gezet. Hij verklaarde, nog zonder dat de agenten hem iets konden vragen, dat hij zijn portemonnee kwijt was en daarom tussen de autos op de rijbaan reed. De agenten zagen dat het slot van de fiets verbroken was.

De fiets werd gecontroleerd en al snel bleek dat hij als gestolen gesignaleerd stond. De 29-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.