Politie Hollands Midden

Overvallers op www.overvallersgezocht.nl

Lisse, 25-02-2009 o Politie Hollands Midden zet de website www.overvallersgezocht.nl in om een overval op een juwelier in Lisse op te lossen. De mannen die tijdens de overval in beeld zijn gebracht zijn sinds deze week te zien op de website. Dit is de eerste keer dat het korps Politie Hollands Midden deze site inzet om overvallers aan het publiek te laten zien.

Op dinsdag 18 november 2008, omstreeks 09.22 uur vond de gewapende overval plaats. Het doelwit was de juwelier Niestadt gevestigd in het centrum van Lisse. De twee daders waren korte tijd in de winkel en maakten om te vluchten gebruik van een grijskleurige scooter. Deze stond voor de winkel, met draaiende motor klaar.

Daders hebben de scooter, die de dag voorafgaande aan de overval in Amsterdam was ontvreemd, in Lisse achtergelaten. Hierna zijn de daders vermoedelijk overgestapt in een blauwkleurige auto, waarvan het niet uitgesloten is dat deze is voorzien van een grijskleurig kruis op het dak.

De beelden van de overvallers waren eerder al te zien in het regionale opsporingsprogramma Team West en in Opsporing Verzocht. Dit heeft niet geleid tot de gouden tip. De politie hoopt door www.overvallersgezocht.nl in te zetten dat de mannen alsnog herkend worden. Deze website wordt inmiddels gebruikt door 5 andere korpsen.