Politie Hollands Midden

Katwijk - Verdachten van diefstallen aangehouden

Katwijk, 26-02-2009 o De politie heeft drie Katwijkers van 32, 36 en 46 jaar, een 47 jarige Leidenaar en een 24 jarige Hagenaar aangehouden op verdenking van het plegen van diefstallen in Katwijk.

De 32 jarige Katwijker werd maandag 23 februari aangehouden in een woning waar ook goederen werden aangetroffen die van diefstal afkomstig zijn. De verdachte is onder meer verhoord over diefstallen bij een supermarkt, een dierenwinkel en kerken. De 36 jarige Katwijker werd eveneens deze week verhoord over diefstal van een bromfiets. De politie vond na informatie de bromfiets aan in zijn kelderbox. De bromfiets was vanaf de Karel Doormanlaan weggenomen. De 46 jarige Katwijker wordt verdacht van diefstal uit een apotheek van de Tulpstraat op woensdag 18 februari. Een medewerkster zag dat de man vitaminepillen in zijn jaszak stopte. Bij de kassa rekende hij deze niet af. De man bleek later nog twee producten te hebben weggenomen zonder te betalen. De Leidenaar en de Hagenaar werden eveneens 18 februari aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van goederen uit een bouwmarkt aan de Ambachtsweg.

De politie doet verder onderzoek naar de verdachten en mogelijke betrokkenheid bij andere inbraken en/of diefstallen in Katwijk. De politie ziet dat het aantal woninginbraken in de Duin- en Bollenstreek waaronder ook in Katwijk de afgelopen maanden is gestegen. De politie is hierop alert tijdens surveillances en doet onderzoek naar de inbraken. Bewoners worden gevraagd ook direct de politie te bellen bij verdachte situaties (0900 -8844).