Politie Hollands Midden

Persberichten 26/02 ochtend

Regio, 26-02-2009

Voorschoten Aanhoudingen na vondst van drugs en pepperspray De politie heeft woensdag 25 februari rond 19.30 uur op de Trompweg een 31 jarige man uit Den Haag en een 25 jarige man uit Leiden aangehouden. De twee reden in een auto waarin de agenten een busje pepperspray vonden en een tiental gram heroïne en cocaïne. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Bodegraven Auto slaat over de kop Een auto die bestuurd werd door een 25 jarige man uit Rotterdam is donderdag 26 februari rond 01.50 uur op de Rijksweg A12, rijbaan Utrecht/Den Haag, over de kop geslagen. De man was de macht over zijn stuur verloren. Een 34 jarige inzittende uit Hilversum raakte licht gewond. Met nekklachten is zij voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Omdat agenten vaststelden dat de bestuurder alcohol gedronken had werd hij aangehouden en volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 120 ug/l. Als beginnen bestuurder was voor hem de limiet in het verkeer 90 ug/l. De politie heeft het rijbewijs van de man ingenomen en maakt proces-verbaal op.

Waddinxveen Woninginbreker aangehouden Dankzij een melding van een buurtbewoner heeft de politie woensdag 25 februari rond 20.30 uur een 27 jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats aangehouden. De melder meldde een inbraak bij een woning aan de Zuidkade. Op het moment dat de politie arriveerde waren er vermoedelijk twee inbrekers in de woning. De politie zette de omgeving van het pand af en net op het moment dat agenten met een politiehond naar binnen wilden gaan, rende de verdachte de woning uit. Na een korte sprint kon hij op de Minervalaan in de boeien worden geslagen. De tweede inbreker is niet meer gevonden. Mogelijk dat hij heeft weten te ontkomen. Een auto waarmee de verdachte was gekomen op de Apollolaan gevonden. Deze is door de politie voor het onderzoek veilig gesteld. De verdachte is ingesloten en het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

Gouda Verdachte aangehouden voor poging tot inbraak De politie heeft donderdag 26 februari rond 00.20 uur een 25 jarige man uit Den Haag aangehouden. Tegen hem zijn verdenkingen dat hij wilde inbreken bij een supermarkt aan de Lekkenburg. Een getuige meldde de politie dat er twee mannen het dak van de supermarkt opklommen. De politie was snel terplaatse en zag de twee nog wegvluchten. De Hagenaar kon worden aangehouden. De andere man wist te ontkomen. Met behulp van de brandweer werd het dak van de supermarkt nog afgezocht naar mogelijk meer. Daar werd een tas met voor inbraak geschikt gereedschap gevonden. De politie gaat vandaag verder met haar onderzoek in deze zaak.

Gouda Aanrijding tussen auto en fietser Woensdag 25 februari rond 18.35 uur gebeurde er een aanrijding op de kruising Nachtegaalstraat met de Koningin Wilhelminaweg en het Oranjeplein. Een 39 jarige automobilist uit Gouda reed daar een 18 jarige fietsende plaatsgenote aan. De automobilist sloeg op de kruising af en zag de vrouw over het hoofd. Zij klaagde over haar rug en heupen en werd voor onderzoek overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Gouda Kind loopt tegen auto aan Een 12 jarige jongen uit Gouda is woensdag 25 februari rond 16.50 uur op de Sportlaan tegen de auto gelopen van een 53 jarige man uit Groot-Ammers. Het kind speelde met een aantal kinderen ter hoogte van de sporthal en rende plotseling de weg op waar op dat moment de auto passeerde. De jongen liep letsel op aan arm en been en is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.