Politie Rotterdam Rijnmond


* MAN AANGEHOUDEN NA VERNIELING IN WINKEL

Politiepersoneel van het district Centrum hield woensdagmiddag een man aan. De 35-jarige Rotterdammer vernielde bij een elektronicazaak aan het Binnenwegplein plafondplaten. De verdachte was het niet eens met de manier waarop hij behandeld werd door het winkelpersoneel waarop hij rond kwart voor vijf wegliep. Hierbij gooide hij een plastic tas met goederen tegen het plafond van de winkel waardoor de plafondplaten scheurden. Beveiligers waarschuwden direct de politie. Agenten gingen snel naar de betreffende winkel. Hier hielden ze de verdachte aan voor vernieling. Hij is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* MAN BEKEURT VOOR VERLATEN PLAATS ONGEVAL

Een 20-jarige Rotterdammer heeft woensdagmiddag een bekeuring van 225 euro gehad nadat hij was weggereden vanaf de plaats waar hij een aanrijding had gehad.
De man reed rond vier uur met zijn auto tegen de gevel van een horecagelegenheid aan het Stieltjesplein. Daarna reed hij door naar zijn woning aan het Stootblok. Aan de hand van het kenteken is de man achterhaald. De auto raakte zwaar beschadigd. Na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de man een boete van 225 euro die hij direct betaalde.


* EIGENAAR WEERT OVERVALLER UIT SUPERMARKT

De recherche van het district Oost is een onderzoek gestart naar een poging overval op een supermarkt aan de Ramlehweg. Een nog onbekende man kwam rond half één de winkel in en bedreigde de eigenaar met een mes. Door kordaat optreden van de eigenaar ging de overvaller er zonder buit op een scooter vandoor. De politie heeft in de supermarkt en de omgeving een uitgebreid (sporen)onderzoek gedaan en is erop gebrand de overvaller zo snel mogelijk aan te houden.
De politie wil graag in contact komen met getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van het district Oost via telefoonnummer 0900-8844.
Het signalement van de verdachte is als volgt: Een licht getinte man met een fors postuur van 1.80/1.85 meter lang. De scooter van de verdachte is grijs.


* HENNEPKWEKERIJ VEROORZAAKT WATEROVERLAST

Politiemensen van het district Oost gingen woensdagochtend naar een woning aan de Dick ketsstraat waar het water langs de gevel liep. Tijdens een onderzoek in de woning bleek dat er een hennepkwekerij op zolder was en dat daar een waterreservoir was overgelopen. In totaal waren er zo'n ruim 450 planten. Het hennepteam kwam ter plaatse en heeft de kwekerij ontmanteld. Eneco constateerde dat er sprake was van diefstal van elektriciteit.
De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR MISHANDELING

EILANDEN / DIRKSLAND - De politie heeft woensdagavond rond negen uur op de Achterdorp een 41-jarige verdachte uit Dirksland aangehouden voor mishandeling.
Naar aanleiding van een onenigheid sloeg de man een 44-jarige man uit Kerkwerve in zijn gezicht. Hierop hielden gewaarschuwde politiemensen hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* JONGEN IN ZIJN WANG GEBETEN: VROUWEN AANGEHOUDEN

Politiepersoneel van het district West onderzoekt een mishandeling op de Taanderstraat. Rond kwart over drie was hier een aantal jongens aan het voetballen. Er ontstond een onenigheid waarbij één van de jongens, een 14-jarige Rotterdammer, in zijn wang gebeten werd door een vrouw. Gealarmeerde agenten waren snel aanwezig. Op aanwijzen van diverse getuigen werden er twee vrouwen aangehouden. De vrouwen, een 19- en een 23-jarige afkomstig uit Rotterdam, zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Het jonge slachtoffer is naar de huisartsenpost gebracht. Voor de wond in zijn wang is hij naar de plastisch chirurg gegaan.


* VERDACHTEN VERNIELING AANGEHOUDEN
MAASSLUIS - Politieagenten hielden in de nacht van woensdag op donderdag twee mannen aan. Het tweetal wordt verdacht van het vernielen van een autospiegel aan het Albert Cuypplein. Een getuige zag de vernieling rond half vijf en waarschuwde de politie. Agenten stelden een buurtonderzoek in en troffen twee mannen aan die voldeden aan het signalement. Deze inwoners van Maassluis (18, 20) zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Politiemensen van het district Zuid en personeel van de Eneco hebben woensdagmiddag een hennepkwekerij aan de Tielseweg ontdekt. In het bedrijfspand werd na een onderzoek een hennepkwekerij met 178 planten aangetroffen. Er was geen sprake van diefstal van stroom.
De hennepkwekerij is ontmanteld.
De politie heeft de eigenaar van de hennepkwekerij op het politiebureau ontboden.


* POLITIE HOUDT MINDERJARIGE SCOOTERDIEVEN AAN

ROTTERDAM-WEST / KLEINPOLDER - De politie heeft woensdagavond rond tien uur op de Giessenbaan twee jongens van 14 en 16 jaar aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van een scooter. Surveillerende politiemensen zagen de jongens uit Schiedam op een scooter rijden op de Industrieweg en vervolgens met moeite de bocht naar de Giessenbaan nemen. Na een onderzoek bleek dat het slot van de scooter geforceerd was. Tevens bleek de 14-jarige bestuurder niet in het bezit van een geldig rijbewijs en een identiteitsbewijs. Het tweetal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De scooter werd in beslag genomen. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE HOUDT HELER VAN FIETS AAN
EILANDEN / SPIJKENISSE - De politie heeft woensdagochtend rond kwart voor acht in een woning aan de Bramengaard een 26-jarige man uit Spijkenisse aangehouden voor heling van een fiets. Naar aanleiding van een melding stelde politiepersoneel een onderzoek in het pand in. In de schuur werd een gestolen fiets aangetroffen. Tevens werden enkele messen en een geprepareerde tas gevonden. De goederen werden in beslag genomen. Agenten hielden de bewoner aan en brachten hem over naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE ONDERZOEKT AUTO-INBRAKEN EN DIEFSTAL FIETS

MAASSLUIS - De politie onderzoekt de inbraak in twee auto's op de Jan Steenstraat. Tussen dinsdagmiddag en woensdagochtend werd van beide voertuigen een slot geforceerd. Uit de auto's werden onder andere navigatieapparatuur, een autoradio, een versnellingspook, luidsprekerboxen en een zonnebril weggenomen. Tevens werd op woensdagmiddag rond vier uur een damesfiets weggenomen vanaf de Mesdaglaan. De politie onderzoekt de zaken en vraagt mensen die informatie hebben over de inbraken en/of diefstal om contact op te nemen de recherche van Maassluis op 0900-8844.