Politie Groningen

Donderdag 26 februari 2009

Provincie Groningen, 26-02-2009

Provincie Groningen: politie controleert landbouwverkeer

De politie heeft woensdag in de provincie het landbouwverkeer gecontroleerd. Meerdere bestuurders hadden hun zaken niet voor elkaar. Een 33-jarige bestuurder uit Haulerwijk reed op de Boerakkerweg in Boerakker op een landbouwtractor met aanhangwagen. Hij vervoerde een kraan van 16 ton. De kraan was vastgezet met twee spanbanden, terwijl hiervoor sterke kettingen gebruikt moeten worden. Ook was de totale hoogte 4,6 meter, terwijl 4 meter hoogte is toegestaan. De bestuurder mocht doorrijden naar de plek van bestemming enkele honderden meters verder. Hij en het bedrijf waarvoor hij rijdt, krijgen proces-verbaal voor de kraan die niet goed gezekerd was en voor de
hoogteoverschrijding. Op de Noorderweg in Marum werd een 46-jarige chauffeur gecontroleerd die binnen een week weer in de fout ging. Hij reed op een vrachtwagen met aanhanger. De dissel was uitgeschoven, waardoor de totale lengte te groot was. Hij bleek niet alle registratiebladen van de voorgaande 28 dagen niet bij zich te hebben. Bovendien was zijn rijbewijs verlopen en de kentekenplaat lag achter de voorruit. Hij kreeg een waarschuwing voor de laatste drie overtredingen, maar proces-verbaal voor overschrijding van de maximale lengte van de combinatie.

Oostwold: auto ramt paaltjes

Een 35-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmorgen op het Hoendiep Zuidzijde (gemeente Leek) van de weg geraakt. Hierdoor raakte ze een aantal betonnen paaltjes. De vrouw is onderzocht door
ambulanceverpleegkundigen. Haar tweejarig kindje dat op de achterbank zat, kreeg van de agenten een knuffelbeer. Ze waren verder niet gewond. De auto raakte flink beschadigd en werd afgesleept. De politie maakt een registratie.

Groningen: vrouw gewond na aanrijding

Een 24-jarige automobiliste uit Groningen is woensdagmiddag op de Van Ketwich Verschuurlaan gewond geraakt na een aanrijding. Zij reed richting de Laan Corpus den Hoorn, ze remde, waarna een voor een 22-jarige plaatgenote die achter haar reed op haar botste. Voor hen stond een 43-jarige Groninger stil. Ook hij raakte betrokken bij het ongeluk, omdat het slachtoffer weer op hem botste. De vrouw werd voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: bejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc

Een 88-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmiddag slachtoffer geworden van een zogenaamde babbeltruc. Een onbekende vrouw belde bij haar aan en prees haar tuin. Ze vroeg of ze ook de achtertuin mocht zien en de bejaarde vrouw liet haar binnen. De voordeur bleef in tussentijd open staan. Na enige tijd ging de onbekende vrouw weer weg en s avonds kwam de vrouw erachter dat er sieraden en geld waren verdwenen. De vrouw doet aangifte en de politie waarschuwt nogmaals om geen onbekende mensen binnen te laten. Het gaat om een vrouw met licht getinte huidskleur, circa 35-40 jaar, circa 1.65 m., half lang sluik zwart haar en een buitenlands accent. De politie vraagt mensen om direct de politie te bellen indien iemand met dergelijke zaken te maken krijgt.

Tolbert: paard aangereden

Woensdagavond is op De Holm een paard aangereden. Het paard schrok, waarna hij zijn amazone, een 13-jarige meisje uit Tolbert, van zijn rug gooide en op hol sloeg. Een 45-jarige automobilist uit Niebert reed het paard vervolgens aan. Niemand raakte gewond.

Sint Annen: man onder invloed op de kop in de sloot

Een 49-jarige automobilist uit Groningen is woensdagavond op de Eemshavenweg van de weg geraakt. Getuigen verklaarden dat de man slingerde, in de berm terecht kwam en meters door de berm reed voordat hij op de kop in de sloot terecht kwam. De Stadjer bleek onder invloed te zijn. Hij werd aangehouden op het politiebureau bleek dat hij ruim
1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. Hij en zijn inzittende (gegevens ontbreken) kwamen met de schrik vrij. Een ambulance heeft de heren onderzocht, maar er was geen sprake van letsel. De auto raakte flink beschadigd en werd afgesleept.

Groningen: man aangehouden voor diefstal kentekenplaat

Een 21-jarige man uit Groningen is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op de Oostersingel in Groningen. Agenten zagen de man met een witte kentekenplaat over straat lopen en hielden hem aan. Op het politiebureau verklaarde de verdachte dat hij de plaat op straat had gevonden en dat hij dit soort platen verzamelt. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De kentekenplaat gaat terug naar de eigenaar.

Stadskanaal: winkeldieven door politie aangehouden

Een 43 en 37-jarige man, beiden zonder vaste woon of verblijfplaats, zijn woensdagmorgen door de politie aangehouden voor meerdere winkeldiefstallen. Bij in ieder geval vier winkels in het centrum van Stadkanaal hadden de twee die morgen verschillende artikelen, waaronder een trui, wasmiddel en parfum gestolen. De beide verdachten zijn eerder met de politie in aanraking geweest. Ze zijn in de cel gezet. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

Usquert: politie rolt hennepplantage op

In een keet achter de woning van een 50-jarige man uit Usquert heeft de politie naar aanleiding van een tip woensdagmorgen een hennepplantage ontdekt. In de keet troffen de dienders een in werking zijnde plantage aan. De bij de plantage behorende apparatuur werd in beslaggenomen. Daarnaast trof de politie ruim 115 moederplanten en 1700 stekjes aan. De hennep is vernietigd. De bewoner is aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Leek: onwel geworden automobiliste botst op voetgangers

Een 28-jarige vrouw uit Tolbert is woensdagmiddag op de Leuringslaan in Tolbert achter het stuur van haar personenauto onwel geworden. Daardoor reed zij tegen een reclamezuil, over een lantaarnpaal en tegen twee voetgangers. De wandelaars, een 48-jarige man en een 43-jarige vrouw beiden uit Boerakker, raakten gewond. De man aan pols en voet en de vrouw aan gezicht en onderbeen. De vrouw uit Tolbert had vermoedelijke tijdens het rijden een epileptische aanval gekregen. De drie betrokkenen zijn naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek naar het ongeval ingesteld.

Leek: automobilist gewond en bekneld op snelweg A7

Een 46-jarige automobilist uit Groningen is woensdagavond betrokken geraakt bij een verkeersongeval op de A7 bij Leek. De bestuurder reed door nog onbekende oorzaak met zijn voertuig tegen de vangrail van de middenberm. Vervolgens botste hij tegen de linkerzijde van een rechts van hem rijdende stadsbus, die werd bestuurd door een 59-jarige man uit Nieuweschans. De bestuurder uit Groningen werd, nadat hij door de brandweer uit zijn auto was bevrijd, met letsel aan nek en rug naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek naar het ongeval ingesteld.

Musselkanaal: aanrijding met gewonden

Een 37-jarige automobilist uit Sleen is samen met zijn 16-jarige zoon woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de N366. De bestuurder kwam vanaf de Exloerweg en zag bij het oprijden van de N366 een 54-jarige automobilist uit Ter Apel over het hoofd. Vader en zoon uit Sleen werden in de flank aangereden en raakten bekneld in hun voertuig. Zij moesten door de brandweer uit hun benaderde positie worden bevrijd en werden met letsel aan de ribben naar het ziekenhuis gebracht. De man uit Ter Apel kwam met de schrik vrij.De politie heeft een onderzoek naar het ongeval ingesteld.