Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Plastische chirurgie (26-02-2009)

Nieuw specialisme in St Jansdal

Vanaf 1 maart aanstaande zal in het St Jansdal een nieuw specialisme beschikbaar zijn binnen de algemene chirurgie, namelijk plastische chirurgie. De huidige maatschap Algemene Chirurgie zal worden uitgebreid met twee plastisch chirurgen: Peter Houpt en Hein ter Linden. Zij zijn beiden tevens werkzaam in de Isala klinieken in Zwolle.

Plastische chirurgie wordt al snel in verband gebracht met de esthetiek, ofwel met het mooi(er) maken van het lichaam. Veel vaker wordt plastische chirurgie echter ingezet, omdat het medisch noodzakelijk is. Het St Jansdal werkt al jaren nauw samen met het centrum voor Plastische Chirurgie van de Isala klinieken in Zwolle. Patiënten die in aanmerking kwamen voor bijvoorbeeld een complexe handoperatie of borstreconstructie werden tot nu toe altijd naar dit centrum verwezen. Vanaf 1 maart zal dit niet meer nodig zijn en kunnen patiënten voor plastische chirurgie ook worden gezien en behandeld in het St Jansdal.

De plastisch chirurgen zullen zich richten op onder andere borstreconstructies na amputaties en op complexe hand- en polschirurgie. De specialisten zullen zich tevens bezighouden met aangeboren afwijkingen, zoals de hazenlip. Plastische ingrepen, zoals facelifts en buikwandcorrecties, zullen ook tot het behandelaanbod gaan behoren.

Veel medisch specialismen in St Jansdal bieden al jarenlang cosmetische en reconstructieve ingrepen aan. Dat blijft ook zo. Zo kunt u voor neuscorrecties en afstaande oorschelpen terecht bij de KNO-artsen, voor ooglidoperaties bent u bij de oogartsen op het juiste adres en voor het verwijderen van bijvoorbeeld moedervlekken kunt u terecht bij de huidartsen. Ook onze gynaecologen, urologen en kaakchirurgen hebben veel ervaring op het gebied van diverse cosmetische en reconstructieve ingrepen. De werkzaamheden van de nieuwe plastisch chirurgen moeten gezien worden als een aanvulling op het al bestaande ruime zorgaanbod op dit gebied in ons ziekenhuis.

Om bij de plastisch chirurg te komen, moet men een verwijzing hebben van de huisarts of een andere medisch specialist. Afspraken kunnen gemaakt worden via het afsprakenbureau, telefoonnummer: 0341-463890. Hier kunt u ook terecht voor afspraken voor cosmetische en reconstructieve chirurgie bij de andere genoemde specialisten.
---