FloraHolland


FloraHolland Woonplant van de maand maart: Miltonia

FLORAHOLLAND, 26 februari 2009 (persbericht) - De Woonplant van de maand maart, de Miltonia, brengt de markt al in de stemming voor de lente. In de presentatieruimtes van FloraHolland Connect in Aalsmeer en Naaldwijk staat de Miltonia (die ook wel Miltoniopsis wordt genoemd), opgesteld in verschillende aanbodspresentaties. Met extra aandacht voor de Woonplant van de maand wil FloraHolland haar inkopers attenderen op de promotieactie van Bloemenbureau Holland. Hiermee biedt de veilingorganisatie haar klanten de gelegenheid om tijdig op de actie - gericht op de consument in de verschillende kernlanden - in te haken. FloraHolland verhandelde in 2008 bijna 1,5 miljoen Miltonia's. De Miltionia is een onmisbaar onderdeel van het grote assortiment potorchideeën, en zorgt voor een aantrekkelijke afwisseling in het aanbod.

Van oorsprong komt de Miltonia uit Zuid-Amerika. Van die oorspronkelijke cultivar zijn nieuwe kruisingen en selecties gemaakt. Alle bloemen van Miltonia hebben wel iets weg van viooltjes. Hieraan dankt ze haar bijnaam Viooltjesorchidee. De meest voorkomende kleurencombinatie is wit-rood met een vleugje geel erdoor. Iedere variant heeft naast een eigen kleur ook een individueel patroon. Miltonia is er bijvoorbeeld met vlinder-, masker- en watervaltekening. Miltonia's bloeien wekenlang en soms wel twee keer per jaar. Miltonia is jaarrond verkrijgbaar.

De Woonplant van de maand is een initiatief van Bloemenbureau Holland om het positieve imago van kamerplanten te ondersteunen en de vraag naar kamerplanten bij de consument te stimuleren. Voor de maand april staat Calathea crocata op de planning.