Platform Biologica


Bio spaaractie in winkels Plus, Coop en Jumbo
26 februari 2009

Vanaf week 9 start een spaaractie van KidsforAnimals en Bio+ in o.a. winkels van Plus, Coop en Jumbo. Bij aanschaf van vers vlees of verse vleeswaren onder het merk Bio+ kunnen dierenplaatjes gespaard worden die horen bij een leuk en leerzaam bordspel voor kinderen: IKKIs Bio Bordspel. Kinderen kunnen de leuke dierenstickers natuurlijk ook los sparen en plakken. De actie loopt tot half april.

Met de actie willen de bedrijven kinderen op een speelse manier kennis laten maken met de manier waarop wordt gewerkt in de biologische landbouw. Deze landbouwmethode scoort goed op het gebied van dierenwelzijn: bijvoorbeeld kippen en varkens kunnen naar buiten wanneer ze willen, eten biologisch voer en krijgen de tijd om te groeien.

Het IKKI Biobordspel is gratis te downloaden van www.kidsforanimals.nl en www.bio-plus.nl, samen met de speelkaarten en de spelregels. Het spel is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. IKKI is het nieuwe boegbeeld van KidsforAnimals. IKKI is de slimste en nieuwsgierigste eekhoorn! Ze noemen hem ook wel de jonge dierenbeschermer'.

De spaaractie is mede mogelijk gemaakt door Biologica en de TaskForce Marktontwikkeling Biologische Landbouw. Het initiatief maakt deel uit van een breed samenwerkingsverband met 13 maatschappelijke organisaties, waaronder de Dierenbescherming en Natuurmonumenten.