Rechtbank 's-Gravenhage

Surseance van betaling voor bedrijfsonderdelen Meavita

Den Haag, 26 februari 2009 - De rechtbanken in Den Haag en Groningen hebben op dinsdag 24 februari 2009 voorlopig surseance van betaling verleend aan verschillende bedrijfsonderdelen van Meavita Nederland in Den Haag en Groningen. Zowel voor de Meavitagroep in Den Haag als Thuiszorg Groningen zijn bewindvoerders benoemd.

Bewindvoerders
De bewindvoerders hebben de rechtbank laten weten het tot hun taak te rekenen de continuïteit van de door de betrokken Meavita-onderdelen verleende zorg zoveel als mogelijk te waarborgen. Het is daarom belangrijk dat de medewerkers van de betrokken Meavita-onderdelen de komende dagen de gebruikelijke werkzaamheden voortzetten. De bewindvoerders roepen hen op dat ook te doen. In beginsel neemt het UWV de loonbetalingsverplichting op zich als de betrokken Meavita-onderdelen die niet kunnen voldoen. De bewindvoerders zullen de situatie bij de betrokken Meavita-onderdelen onderzoeken. Zij bezien daarbij welke oplossingen nodig en mogelijk zijn om op langere termijn de continuïteit van de verleende zorg en de loonbetaling van het personeel te verzekeren.

Daartoe nemen zij contact op met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (WVS) en ook met de Nederlandse Zorgautoriteit (Nza), de zorgkantoren en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en betrokken gemeenten.

Den Haag
De rechtbank in Den Haag heeft voorlopig surseance van betaling verleend aan de volgende onderdelen van de Meavitagroep Den Haag:.

Stichting Meavita Thuiszorg, de Stichting Meavita Woonzorg, de Stichting Meavita Flexwerk, de Stichting Meavita Dienstencentrum, de Stichting Meavitagroep, Meavita Participaties BV en Meavita Support Services BV.
Het gaat hierbij om verpleeg- en verzorgingshuizen en de medisch geïndiceerde thuiszorg van de Meavitagroep in Den Haag. Voor de Haagse Meavita-onderdelen die huishoudelijke hulp en jeugdgezondheidszorg is geen sprake van surseance van betaling.

De rechtbank heeft twee bewindvoerders benoemd, dhr. mr. F.J.H.Somers en mw. mr. C.A. de Weerdt. De bewindvoerders verzoeken schuldeisers hun concurrente vorderingen schriftelijk - vergezeld van bewijsstukken
- aan hen kenbaar te maken en in te dienen op het volgende adres:

Bewindvoerders Meavita Den Haag
p/a Postbus 2020
2301 CA Leiden

Informatie is te vinden op de website www.meavita.nl. Ook kan contact worden opgenomen met het call center van Meavita: 0900-8088.

Groningen
De rechtbank in Groningen heeft voorlopig surseance van betaling verleend aan de StichtingThuiszorg Groningen. Thuiszorg Groningen levert verschillende thuiszorg diensten, variërende van huishoudelijke hulp tot verpleegkundige zorg. De rechtbank heeft twee bewindvoerders benoemd, mrs. W.A. Entzinger en P.J. Fousert.

De bewindvoerders verzoeken schuldeisers hun concurrente vorderingen schriftelijk - vergezeld van bewijsstukken - aan hen kenbaar te maken en in te dienen op het volgende adres:

Bewindvoerders Thuiszorg Groningen
p/a Postbus 1100
9701 BC Groningen

Informatie staat op de website www.thuiszorggroningen.nl. Ook kan contact worden opgenomen met medewerkers van het klantencontactcentrum van Thuiszorg Groningen op nummer 0900-8615 (lokaal tarief).


Bron: Rechtbank 's-Gravenhage Datum actualiteit: 26 februari 2009