Gemeente Gennep


Persberichten

College kiest voor forse kwaliteitsverbetering Hoofdstraat in Heijen Burgemeester en wethouders van Gennep hebben besloten de gemeenteraad extra geld te vragen voor de herinrichting van de Hoofdstraat in Heijen. Aanvankelijk was het de bedoeling om aan de Hoofdstraat slechts groot onderhoud uit te voeren. Maar door tussentijdse ontwikkelingen (zoals de invoering van het Integraal Verkeers en Vervoersplan), de slechte conditie van het wegdek en na raadpleging van de bewoners en de klankbordgroep van Heijen kiest het college nu voor een volledige herinrichting van de Hoofdstraat. Voor deze kwaliteitsimpuls is wel extra geld nodig.

Nieuwe situatie
Door ontwikkelingen in de directe omgeving, zoals het inrichten van een 30 km/zone in Heijen en het revitaliseren van het bedrijventerrein Hoogveld, zal er minder vrachtverkeer door de kern van Heijen rijden. Daarom is ervoor gekozen het nieuwe wegprofiel af te stemmen op het langzame verkeer. Dit gebeurt door het aanleggen van rode fietssuggestiestroken, voetpaden aan weerszijden van de weg en de verharding van parkeerstroken. De Hoofdstraat wordt niet alleen smaller, de gemeente gaat ook het wegprofiel verlagen, waardoor de weg beter aansluit op aanliggende percelen en een betere afwatering wordt gewaarborgd. Daarnaast wordt de groenstructuur versterkt.Voor de uitvoering van het oorspronkelijke plan was een bedrag van ruim EUR 600.000,-- beschikbaar. Het nieuwe herinrichtingsplan gaat EUR
1.092.000,-- kosten. Het college stelt de gemeenteraad voor een extra bedrag van EUR 510.000,-- beschikbaar te stellen om de kwaliteitsimpuls aan de Hoofdstraat te kunnen realiseren.