Gemeente Enschede

Certificaten voor 133 vrijwilligers Basis053

activiteitenprogramma Enschedese jeugd groeit

Eric Helder, wethouder van Jeugd en Onderwijs, reikte woensdag 25 februari aan 133 vrijwilligers certificaten uit die in de afgelopen periode zijn geschoold in opdracht van de gemeente Enschede. Het ROC van Twente was verantwoordelijk voor deze scholing. De vrijwilligers worden ingezet voor de naschoolse activiteiten van BASIS053, het programma van de gemeente Enschede om kinderen gezond, veilig en actief te laten opgroeien. De certificeringsavond vond plaats in de Grolsch Veste.

Wethouder Helder: "Het is belangrijk dat iedereen die zijn bijdrage levert aan deze brede scholen de gelegenheid krijgt zich te ontwikkelen. Scholing is een middel en een opstap naar meer. De bijdrage van de vrijwilligers is daarbij essentieel, ze zijn het cement van de samenleving. In de toekomst worden er meer dagarrangementen aan geboden. Dat betekent meer deelnemers, meer activiteiten, dus meer inzet nodig van geschoold personeel. "

BASIS053 en Brede Scholen
Het project BASIS053 geeft invulling aan de landelijke ontwikkelingen en wetgeving op het gebied van brede scholen en kinderopvang. BASIS053 is een extra investering van de gemeente Enschede om kinderen een gezonde, veilige en leerzame leefomgeving te bieden. Samen met uiteenlopende instanties biedt BASIS053 een zeer uitgebreid aanbod aan van tussentijdse en naschoolse activiteiten. Door deel te nemen aan de workshops en trainingen ontdekken de Enschedese jongeren waar zij interesse in hebben en goed in zijn.
Binnen het BASIS053-programma is hard gewerkt aan de professionalisering van vrijwilligers. In de afgelopen periode werden ouders en betrokkenen geschoold op diverse terreinen. Certificaten worden uitgedeeld op het gebied van de modules: EHBO, Kinder-EHBO, opvoedondersteuning, kinderverzorging, begeleiden groepsactiviteiten, communicatie/pr, brede schoolregisseurs.

Sinds 1999 is de gemeente Enschede bezig met de brede school ontwikkeling. Een brede school draagt bij aan de ontwikkeling van mensen en daardoor aan de leefbaarheid van de buurt. Het resultaat: nieuwe gebouwen en veel samenwerkingsverbanden.

Geplaatst: 26 februari 2009.

26 februari 2009