Gemeente Sneek


"partiële- en correctieve herziening bestemmingsplan tinga"

Ontwerp bestemmingsplan "partiële- en correctieve herziening bestemmingsplan Tinga"

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig (afdeling 3.2), artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat een ontwerp bestemmingsplan "partiële- en correctieve herziening bestemmingsplan Tinga" ter inzage zal worden gelegd. Dit bestemmingsplan heeft betrekking op de regeling voor het uitvoeren van archeologisch onderzoek en de regels bij de
rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Het bestemmingsplangebied heeft betrekking op de gehele woonwijk Tinga. De woonwijk Tinga ligt aan de zuidzijde van Sneek en wordt begrensd door de Stadrondweg-Zuid, de Lemmerweg, de Geeuw en het open landelijk gebied.

Dit bestemmingsplan is mede gemaakt omdat de provincie het bestemmingsplan Tinga niet in zijn geheel heeft goedgekeurd. Daarom is er een nieuwe regeling voor het uitvoeren van archeologisch onderzoek opgenomen in dit bestemmingsplan. Door de nieuwe regeling is er ten opzichte van het bestemmingsplan Tinga minder snel archeologisch onderzoek nodig bij nieuwbouw.

Daarnaast zijn de regels voor de rioolwaterzuiveringsinstallatie (Buitenroede 1) aangepast omdat die mogelijk onduidelijkheid kunnen opleveren. Door deze aanpassing kunnen inrichtingen die in belangrijke mate geluidhinder kunnen veroorzaken, als bedoeld in artikel 41, derde lid, van de Wet geluidhinder zich daar niet meer zondermeer vestigen. Voor het overige zullen er geen aanpassingen plaatsvinden die gevolgen hebben voor bewoners van de wijk Tinga.

Het ontwerp van het bestemmingsplan bevat een toelichting, een plankaart en voorschriften, betrekking hebbende op zowel het gebruik van de gronden en opstallen als de toegestane bebouwing.

Het ontwerp bestemmingsplan ligt met ingang van 27 februari 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op de afdeling Ontwikkeling (Kruizebroederstraat 26) maandag tot en met donderdag van 9.00- 16.00 uur en op vrijdag van 9.00 - 12.30 uur. Een ieder kan gedurende de termijn van terinzageligging bij de gemeenteraad zienswijzen omtrent het ontwerp bestemmingsplan naar voren brengen op de volgende wijze:

* - schriftelijk (adres: Gemeenteraad van Sneek, Postbus 10.000, 8600 HA Sneek), of

* - mondeling, bij voorkeur na afspraak met de afdeling Ontwikkeling (dhr. A. Kuijt, telefoon: 0515-485546). Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijk verzoek te doen uiterlijk 14 dagen voor het einde van de tervisieleggings-termijn om termijnoverschrijding te voorkomen.