Provincie Noord-Holland

Medewerkers Houtplein verhuizen, maar blijven in Haarlem

26-2-2009

Tijdens de verbouwing van de locatie Houtplein worden alle medewerkers tijdelijk ondergebracht in Oostpoort-Noord, naast Ikea. GS hebben daarover een principekeuze gemaakt. De locatie is zowel met het openbaar vervoer als per auto en fiets goed bereikbaar.

De zoekopdracht was: alle medewerkers in één pand, dichtbij het bestuur en in een tijdelijke ruimte die op korte termijn beschikbaar is. Het bleek moeilijker dan aanvankelijk gedacht om huisvesting te vinden die aan deze criteria voldeed.

Huisvesting Oostpoort-Noord
Het tijdelijke onderkomen komt op een nu nog braakliggend terrein en wordt gebouwd via zogenaamde unitbouw. Bij deze bouwmethode worden gebouwen gerealiseerd door units met elkaar te verbinden. De unitbouw voor de tijdelijke huisvesting wordt toegespitst op de wensen en behoeften van de provincie.

Hoe verder?
De principekeuze van GS wordt de komende weken verder uitgewerkt. Er wordt dan onder andere gekeken naar financiële, praktische en personeelszaken. Ook moeten diverse praktische zaken geregeld worden om de huisvesting op de locatie Oostpoort-Noord mogelijk te maken.

De start van de verbouwing van het Houtplein staat gepland in januari 2010. Naar verwachting zullen de medewerkers van het Houtplein aan het eind van dit jaar verhuizen.

Meer informatie vindt u via onderstaande links. Nieuws Huisvestingsproject
Huisvestingsproject

Nieuwsredactie