Gemeente Abcoude


Gemeente en de Meerlanden inventariseren afval ophaaldienst

Na een klein half jaar het afval op een nieuwe wijze te hebben ingezameld, heeft gemeente Abcoude de nieuwe wijze van afvalinzameling geëvalueerd met de Meerlanden, het bedrijf dat sinds oktober verantwoordelijk is voor de inzameling van het afval. In de afgelopen maanden hebben zowel de Meerlanden als de gemeente Abcoude een hoop positieve geluiden gehoord over de nieuwe wijze van inzamelen. Zo wordt het gewaardeerd dat de afvalstoffenheffing is verlaagd, dat het zwerfafval is verminderd en dat de milieustraat vaker open is. Uit het gesprek blijkt echter ook dat er nog een aantal verbeterpunten is.

Opstelplaatsen Het voornaamste punt van kritiek vanuit de bevolking van Abcoude betreft de opstelplaatsen van de minicontainers. Hierbij blijken de wensen van de Meerlanden en die van gemeente Abcoude en haar inwoners soms verschillend te zijn. In het aanbestedingsproces heeft gemeente Abcoude duidelijk gemaakt dat verschillende locaties niet of minder geschikt zijn voor zijbelading. Ook heeft de gemeente aangegeven geen aanpassingen te --- maken voor zijbelading. De Meerlanden heeft toch gekozen het vuilnis in gemeente Abcoude in te zamelen middels zijbelading. Daarover zijn nadere afspraken gemaakt tussen gemeente en de Meerlanden. In die afspraken is onder meer bepaald dat iedere bak binnen een straal van 75 meter van de woning waar hij bij hoort aangeboden moet kunnen worden en dat, waar mogelijk, bakken op de stoep worden aangeboden en terug geplaatst moeten worden op de stoep. In de praktijk betekent het dat de Meerlanden onder die voorwaarden naar de meest geschikte opstellocaties mag zoeken voor uw minicontainers.

Gemeente Abcoude streeft naar een prettige samenwerking met de Meerlanden én naar een afvalverwerking die kostenefficiënt is voor de inwoners van de gemeente. Om beide doelen te bereiken vraagt de gemeente om rekening te houden met een aantal richtlijnen voor het aanbieden van het vuilnis. De container-- dient 's morgens om 07.30 uur met een gesloten deksel en met de opening van de bak naar de straatkant toe te staan. Daarnaast vragen wij u de bak aan te bieden op de aangewezen plekken. Ook willen wij u vriendelijk vragen de containers zo spoedig mogelijk na het legen weer terug te halen. In ieder geval op dezelfde dag. Het is niet fijn voor uw buren als er onnodig lang containers voor hun woning blijven staan.

Heeft u vragen over de opstelplaatsen of bent u bijvoorbeeld slecht ter been dan kunt u voor vragen altijd terecht bij de publieksdienst van de Meerlanden. Telefoon 0297-381717 of per e-mail pi@meerlanden.nl
---

26 februari 2009