Ingezonden persbericht

Overheid schakelt burgers in op zoek naar antwoorden

Democratie ten top. Vandaag lanceert het Ministerie van Binnenlandse zaken in Samenwerking met Evolvian.com (Evolving Organizations) een online innovatiewedstrijd. Op www.innovatiepubliekedienstverlening.nl kunnen Burgers strijden om een flink budget en om het recht om hun idee in zoveel mogelijk gemeentes in Nederland te mogen implementeren.

Het innovatienetwerk is onderdeel van de zoektocht naar aantoonbaar succesvolle innovaties van publieke dienstverlening, die het verdienen verspreid te worden binnen de Nederlandse overheid.

Op de website kunnen innovaties ingezonden worden en leden kunnen met elkaar discussiëren en meedenken over de ingezonden innovaties. Ben je geïnteresseerd in het innoveren van de overheid, of heb je een innovatie die het verspreiden waard is, meld je dan nu aan!

Iedereen kan innovaties indienen! Uiteindelijk zal de stuurgroep uit de top 100 van innovaties een top 10 samenstellen, en deze aan de Staatssecretaris van BZK overhandigen.

In de tweede helft van 2009 en begin 2010 zal door de staatssecretaris van BZK per innovatie een bedrag van maximaal E70.000 worden geïnvesteerd in het verspreiden en implementeren van deze tien succesvolle innovaties van publieke dienstverlening in de rest van de publieke sector.

Dus heb je een goed idee. Doe mee!