Ingezonden persbericht

Persbericht

Arnhem, 26 februari 2009

Autodesk benoemt Pete Baxter tot Senior Director Northern Europe
Met de benoeming versterkt Autodesk zijn Noord-Europese managementteam

Autodesk, de aanbieder van 2D- en 3D-ontwerpsoftware, heeft Pete Baxter benoemd tot Senior Director Northern Europe. In zijn nieuwe functie is Baxter verantwoordelijk voor de activiteiten van Autodesk in de regio Noord-Europa, die het Verenigd Koninkrijk en Ierland, de Benelux en Scandinavië omvat. Baxter zal voornamelijk moeten zorgen voor een gestage groei van de inkomsten in de regio; hij moet bovendien zorg dragen voor een nauwe samenwerking met de channel partners, zodat Autodesk zijn klanten nog beter kan bedienen.

Baxter zegt: "In het huidige economische klimaat is het van levensbelang dat we goed naar onze klanten luisteren en meteen inspelen op hun wensen. De gebruikers van al onze producten moeten nu meer dan ooit investeren in innovatie. Daarom hebben ze behoefte aan productiviteitsverhogende software waarmee ze de concurrentieslag aankunnen. Ik ben van mening dat wij van Autodesk met onze brede portfolio en onze sterke focus op de industrie perfect uitgerust zijn om onze klanten hierbij te helpen."

Mark Paraskeva, de nieuwe Vice President van Autodesk voor Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika (EMIA) voegt daaraan toe: "Met de benoeming van Pete maken we het senior managementteam in Noord-Europa een stuk slagkrachtiger. Hij heeft een uitstekende relatie opgebouwd met onze distributeurs en resellers; ik ben er zeker van dat deze goede verstandhoudingen in de huidige tijden van doorslaggevend belang zullen zijn bij het binnenhalen van nieuwe klanten."

Baxter werkt op dit moment ongeveer vier jaar voor Autodesk. Hij is begonnen als sales director voor Architecture, Engineering & Construction (AEC) in Noord-Europa. Onlangs heeft hij de leiding gekregen over de sectoren 'Platform, Geospatial and Plant' en 'Media and Entertainment' in Noord-Europa.

Baxter is oorspronkelijk opgeleid tot architect. Voor zijn carrière bij Autodesk heeft hij ruime ervaring opgedaan met ontwerpsoftware bij Bentley Systems (international channel director), Parametric Technology Corporation en Revit.

Baxter heeft de bachelortitel BA (Hons) behaald, hij is postgraduaat Bachelor of Architecture (BArch) en hij heeft de titel Master of Civic Design behaald aan de universiteit van Liverpool.