Ingezonden persbericht

KNWU presenteert topsportbeleid en nieuwe bondscoaches

Nieuwegein, 26 februari 2009 - Tijdens een perspresentatie heeft de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) vandaag haar topsportbeleid 2009 - 2012 en vier nieuwe bondscoaches gepresenteerd. Een top acht klassering in alle disciplines is de opdracht die de bondscoaches in vier jaar moeten realiseren. Leo van Vliet, nieuwe bondscoach weg elite mannen: "Het is 24 jaar geleden sinds de laatste Nederlandse wereldkampioen bij de profs. Met de talenten van deze generatie durf ik voorspellen dat een Nederlandse wereldkampioen zeker tot de mogelijkheden behoort. De renners moeten het natuurlijk uiteindelijk doen!"

Topsportbeleid
De KNWU wil met het inzetten van het nieuwe beleid structureel gaan behoren tot de top 8 van de mondiale wielersport en dit met name in de Olympische disciplines tot uiting brengen. "Met de focus op de gestelde doelen valt er op alle disciplines winst te behalen. De invulling van de bondscoachposities houdt nauw verband met de uitgewerkte doelstelling per discipline," aldus Gerrit Middag.
De KNWU wil de doelen bereiken door het initiëren van een Nationaal Trainings Centrum (NTC) in binnen- en buitenland, een service-course, het verder professionaliseren van het technisch kader en door een "omslag" te maken in programmering. Het hoge ambitieniveau moet tot uiting komen in toekomstige wereldkampioenschappen en zeker tijdens de Olympische Spelen in Londen in 2012.

Bondscoaches
Weg elite mannen (profs): Leo van Vliet (nieuw)
Weg junioren en U23 mannen: Thorwald Veneberg (nieuw)
Weg vrouwen: Johan Lammerts
Fietscross: Bas de Bever
Mountainbike: Jan Weevers (nieuw)
Aangepast sporten: Eelke van der Wal (nieuw)
Talentengroep Papendal: Peter Zijerveld

Noot voor de redactie: (

Ingezonden persbericht