Gemeente Oirschot

Aanleg regenwaterriolering Spoordonk

In het waterplan van de gemeente Oirschot zijn maatregelen opgenomen om regenwater af te koppelen van het gemengde rioleringsstelsel

Enerzijds om de hoeveelheid af te voeren rioolwater naar de rioolwaterzuivering te verminderen.

Het mooie van de regenwaterriolering is dat er na de aanleg hiervan minder rioolwater vanuit het gemengde stelsel geloosd wordt in de Beerze achter de watermolen.

Spoordonk is één van de gebieden die opgenomen is in het waterplan. Er komt een regenwaterriolering in de wegen

Tussen Merodelaan, Beerseveld Ten Bergh en Spoordonkseweg.

Om het rendement van deze maatregel zo groot mogelijk te maken, willen we zoveel mogelijk verhard oppervlak (dit zijn wegen en dakvlakken) aansluiten op dit regenwaterriool.

De regenpijpen aan de straatkant op uw eigen grond worden van het bestaande systeem afgekoppeld en op het nieuwe regenwaterriool aangesloten. We vragen uw toestemming om de regenpijpen op uw grond af te koppelen en aan te sluiten. Het afkoppelen gebeurd door de gemeente en de kosten hiervan komen voor rekening van de gemeente. U krijgt vooraf bericht wanneer het afkoppelen precies plaatsvindt. Hoe meer wegen en dakvlakken we afkoppelen, hoe kleiner de kans op een overstorting vanuit het bestaande vuilwater systeem.

De werkzaamheden beginnen in maart en duren tot eind juli

Het aanleggen van de nieuwe riolering brengt helaas hinder met zich mee. We verlangen van de aannemer dat hij zo te werk gaat, dat bewoners bijna altijd bij hun woning kunnen komen. Ook voor hulpverleners en vuilniswagens zijn de woningen bereikbaar.

Voorafgaande aan de aanleg van het regenwaterriool zal de firma Helma de nodige reparatiewerken verrichten aan het bestaande vuilwaterriool. Zij starten met de werkzaamheden in week 3 voor zover de weeromstandigheden dat toelaten.

Wanneer u de tekening en het bestek van de plannen in wilt zien, kunt u terecht op de informatieavond op 26 februari om 19.00 uur in de Deel en bij de Centrale Balie in het gemeentehuis in Oirschot. Alleen de riolering wordt aangepast, de inrichting van de straten blijft zoals die is.

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsflits vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Rob Berlage op nummer (0499) 583 333.