Gemeente Hilversum

Vrienden van de Dansmuziek met De Waardin in Theater Achterom

26 februari 2009

aanvang 20.15 uur

De Waardin is een ouderwets actuele komedie die zich afspeelt in het laatste bolwerk der beschaving: het afgelegen stamcafé van de angsthazen Iks en IJ.

Het is al ver na sluitingstijd, de laatste ronde is lang geleden aangekondigd en tijdens het legen van hun allerlaatste glas maken de bij toeval tot elkaar veroordeelde Iks en IJ uitgebreid de balans van hun leven en de hedendaagse maatschappij op.
Zodra zij menen dat hun ultieme biecht is volbracht, wachten zij geduldig op de komst van de waardin. Dan wordt de rust echter verstoord door zacht geklop op de cafédeur. Een merkwaardig gezelschap staat op de stoep...

Theatergezelschap Vrienden van de Dansmuziek is een groep jonge, ambitieuze theatermakers met een voorliefde voor een groteske speelstijl binnen actueel en humoristisch theater. Vrienden van de Dansmuziek is één van de drie huisgezelschappen van het Rozentheater, Amsterdam.

De jonge schrijver/dichter/columnist Oscar Kocken geldt in Nederland en België als een aanstormend literair talent. De Nieuwe Revue benoemde hem onlangs tot talent van 2008 en in dit najaar komt zijn debuutroman uit bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar. Speciaal voor de Vrienden van de Dansmuziek schrijft hij De Waardin.

Toegang EUR 13,00

Adres
Theater Achterom, Eemnesserweg 7a, 1221 CT Hilversum