Ingezonden persbericht


Tuinevenement van 26 februari tot en met 1 maart 2009 Tuinplezier op TuinIdee

's-Hertogenbosch, februari 2009 - Aan de vooravond van het nieuwe tuinseizoen, start op 26 februari het grootste indoor tuinevenement van Nederland: TuinIdee 's-Hertogenbosch. Voor de 17e keer op rij gaan de deuren van de Brabanthallen open om tuinnoviteiten en trends te tonen en volop inspiratie te bieden aan iedereen met een tuin, balkon of (dak)terras.

Thema
TuinIdee staat dit jaar geheel in het teken van 'Tijd voor tuinplezier'. Wellness, gezondheid en relaxen zijn behoeften die steeds belangrijker zijn geworden. Dat vertaalt zich ook in de tuininrichting van 2009. De tuin wordt dé plek om te ontspannen, te luieren, of met vrienden en familie te genieten in het groen. Bezoekers kunnen onder meer deskundig tuinadvies ontvangen bij Dreamgarden Hoveniers en krijgen elke dag van tuinspecialist Jurgen Smit een groot aantal handige en creatieve tuintips tijdens het doorlopende groenspreekuur op het groenpodium. Op zaterdag en zondag zal Rob Verlinden, o.a. bekend van het programma Tuinruimers, een bezoek brengen aan TuinIdee met zijn roadshow.

Noviteiten en kant & klaar tuinconcept
TuinIdee is het evenement waar talrijke tuinnoviteiten worden gepresenteerd aan het grote publiek. Dit jaar variëren de noviteiten van een Ecodakbedekking van Sedum, nieuwe roestvrijstalen tuinmeubelen, tuingereedschappen, trendy bloempotten tot ingenieuze muggenvangers. Tijdens TuinIdee wordt de TuinIdee Award 2009 uitgereikt! Bezoekers kunnen tevens kennismaken met vier verschillende kant & klare tuinconcepten. Deze tuinconcepten (van 6 x 9 meter) worden direct bij de entree gepresenteerd. Elk in een geheel eigen stijl en ze zijn in vier eenvoudige stappen zelf aan te leggen!

Kinderen welkom
TuinIdee biedt aan ouders gratis kinderopvang aan. Gecertificeerde oppassers letten op de kinderen, terwijl ze vermaakt worden met leuke kinderactiviteiten. Ook kunnen de kinderen even een kijkje nemen bij de stand van Fifi het bloemenmeisje voor gezellige liedjes, leuke spelletjes en verassende knutselopdrachten.

Voorverkoop mét korting
TuinIdee 's-Hertogenbosch is op donderdag 26 en vrijdag 27 februari geopend van 10.00 tot 22.00 uur, en op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart van 10.00 tot 18.00 uur. De entree voor volwassenen is E 12,- (inclusief korting). Voor dit kortingstarief is een gratis kortingsbon te downloaden op www.tuinidee.nl. Kinderen tot 4 jaar zijn gratis, kinderen van 4 tot en met 12 jaar betalen E 6,-. De voorverkoop voor TuinIdee is inmiddels gestart via de website www.tuinidee.nl.


---- --