Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

26 februari 2009

Vernieuwde Intermediair introduceert: het snelle lezen

Intermediair, het grootste weekblad voor hoogopgeleiden in Nederland, is ingrijpend vernieuwd. Het weekblad over werk, arbeidsmarkt en veel meer, met ruim 230.000 abonnees tussen 25 en 45 jaar, verschijnt deze week in een frisse, nieuwe vormgeving en met een revolutionaire verandering in tijdschriftenland: 'de twee snelheden'. Ieder artikel in Intermediair kan op twee manieren worden gelezen: langzaam door de lezer die tijd heeft om een langer artikel tot zich te nemen, en snel door de 'zappende' lezer die snel door het blad heen wil.

De redactie heeft bij deze eerste grote restyling in zes jaar gekozen voor de twee snelheden om tegemoet te komen aan de veranderende leesbehoefte van de doelgroep. Onder ieder langer artikel komt een 'Feitenlint', waarin feiten over het onderwerp op een visueel aantrekkelijke manier met foto's en infographics worden gepresenteerd. "Het is een bijzondere manier om een verhaal te verrijken met feiten en wetenswaardigheden over het onderwerp. Zo kun je er altijd iets van opsteken, zelfs als je weinig tijd hebt om het hele artikel te lezen", zegt hoofdredacteur Peter ter Horst.

De hoofdthema's in het blad blijven werk en loopbaan. Die zijn verder uitgewerkt in nieuwe rubrieken als De Loopbaan Van..., waarin bekende Nederlanders vertellen over het toeval dat hun carrière bepaalde. Tv-presentator Beau van Erven Dorens noemt deze week het nieuwsprogramma NSE bij Talpa de meest leerzame mislukking in zijn loopbaan. 'Het publiek zat er niet op te wachten en de dagelijkse stortvloed aan ellende die je moet bespreken viel me zwaar. Daar werd ik zo treurig van. Ik ben een man van zonneschijn'. In de nieuwe rubriek De Balans worden hoogopgeleide paren gevraagd hoe zij hun werk en privé-leven combineren. Daarnaast blijven economie, techniek en wetenschap, politiek en trends belangrijke pijlers van het blad.

Op 26 februari ontvangen alle abonnees de vernieuwde Intermediair. De nieuwe Intermediair is ook digitaal beschikbaar op www.intermediair.nl/restyle. Hoofdredacteur Peter ter Horst is beschikbaar voor verdere uitleg: 06-51823901

Over Intermediair
Intermediair is al meer dan 40 jaar het grootste carriere-platform voor hoogopgeleiden. Met meer dan 230.000 abonnees op het weekblad en maandelijks meer dan 650.000 unieke bezoekers op intermediair.nl biedt Intermediair hoogopgeleid Nederland inspiratie, informatie en het beste vacatureaanbod.