Gemeente Zederik


De BAG in Zederik

Gemeente Zederik is al een tijd druk bezig met het invoeren van de BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen). Dit is een geautomatiseerd systeem waarin gegevens over alle gebouwen en adressen in onze gemeente komen te staan. Via het adres kunnen straks personen, bedrijven en gebouwen aan elkaar worden gekoppeld.

De gemeente heeft inmiddels een nauwkeurig bestand met afmetingen van alle gebouwen. Deze metingen zijn mede verricht aan de hand van luchtfoto's. Sinds de metingen zijn er echter op verschillende plekken in de gemeente zaken veranderd. Er zijn nieuwe huizen bijgekomen, er gebouwen uitgebreid, etc. Die ontbrekende gegevens moeten ook worden opgenomen in het systeem. De komende weken zal een gespecialiseerd bureau, Agel Adviseurs uit Oosterhout, hiervoor op verschillende plaatsen in de gemeente aanvullende metingen komen doen. Soms moeten ze hiervoor op privéterrein komen. In dat geval zullen zij vooraf toestemming aan u vragen (hij/zij kan zich altijd legitimeren).

Voor meer informatie over de metingen kunt u contact opnemen met de gemeente Zederik, de heer R. van Veldhoven, telelefoon (0183) 35 67 44.