Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen, 26 februari 2009

SNS REAAL Fonds en VSBfonds ondersteunen Groninger Forum

Het Groninger Forum kreeg vorige week het bericht dat het SNS REAAL Fonds opnieuw enthousiast is over Viva la Focus! Dutch Mobile Film Festival en daarom heeft besloten ook de tweede editie financieel te ondersteunen met een substantiële bijdrage. Het festival biedt een eigentijdse en actieve vorm van cultuureducatie en -participatie. Kijker wordt maker staat te lezen op de website van het SNS REAAL Fonds. In 2008 werd het festival ook gesteund door het fonds.

Het VSBfonds heeft ondanks het zware weer waarin het fonds verkeert de bijdrage aan het festival gelijk kunnen houden aan die van vorig jaar.

Ook de Provincie Groningen steunt Viva la Focus! 2009 met een bijdrage.

Totaal gaat het om 75.000 euro waarvan het SNS REAAL Fonds het grootste deel voor zijn rekening neemt.

De organisatie heeft goede hoop dat ook de lopende aanvragen bij andere fondsen tot een positief resultaat zullen leiden.

Viva la Focus! - Wat is waar?

Viva la Focus! Dutch Mobile Film Festival is een dag- en avondevenement rond films gemaakt met de mobiele telefoon. De eerste editie van het festival vond plaats in 2008.

Het festival bestaat uit twee delen: een online wedstrijd en een zeer gevuld programma op 17 april. Het festival vindt plaats in filmtheater Images in Groningen. Waar vorig jaar de focus lag op burgerjournalistiek is 'Wat is waar?' het thema van de komende Viva la Focus!. Met wederom een zinderend programma en ongetwijfeld opnieuw vele creatieve, ontroerende, spannende en poëtische inzendingen voor de wedstrijd.

Partners, nu ook internationaal
Viva la Focus! is een initiatief van het Groninger Forum. Partners zijn filmtheater Images, Biblionet Groningen, GAVA, Debatcentrum DwarsDiep, de Volksuniversiteit Groningen en het Groninger Museum. Het Groninger Forum werkt voor de organisatie van het festival samen met nieuwe collegafestivals als Go Short Nijmegen, Festival Pocket Films Parijs (van het Centre Pompidou), Cinepocket Brussel en Movil Film Fest uit Barcelona.

Groninger Forum

Het Groninger Forum is een ontmoetingsplaats en dynamisch centrum voor informatie, cultuur, actualiteit en geschiedenis. Het is een centrum van verdieping, educatie, ontspanning, debat en reflectie. Voordat het nieuwe gebouw van het Groninger Forum aan de oostkant van de Grote Markt in Groningen is gerealiseerd, worden al spraakmakende projecten georganiseerd waarin partijen van binnen en buiten het Groninger Forum participeren.

Kijk voor meer informatie over het Groninger Forum of over Viva la Focus! op www.groningerforum.nl. Voor informatie over het SNS REAAL Fonds kunt u terecht op www.snsreaalfonds.nl.

Voor het VSBfonds kunt u kijken op www.vsbfonds.nl.