Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 26 februari 2009

Succesvol einde Allemaal Engelen

4 oktober 2008 ­ 22 februari 2009

Succesvol einde Allemaal Engelen in Museum Catharijneconvent

De tentoonstelling Allemaal Engelen beleefde afgelopen zondag 22 februari dan echt de allerlaatste dag. In december besloot het Utrechtse Museum Catharijneconvent de tentoonstelling wegens succes te verlengen, waardoor ook in de maanden januari en februari nog vele engelenfans de tentoonstelling konden bezoeken. In totaal zagen meer dan 66.500 bezoekers de engelen in de meest uiteenlopende verschijningsvormen. Hiermee is Allemaal Engelen de best bezochte tentoonstelling sinds de heropening van het museum in 2006.

Engelenfoto's
Dat bezoekers tijdens de tentoonstelling zelf als engel op de foto konden, bleek een schot in de roos. Duizenden mensen lieten zich vleugels aanmeten en mailden de engelenfoto door naar vrienden en bekenden. Ook verschenen de foto's op de speciale tentoonstellingssite www.allemaalengelen.nl. Daar blijven ze voorlopig nog even te bekijken, evenals de honderden verrassende en ontroerende engelenverhalen die zijn ingezonden.

En, bestaan ze?
Het museum was benieuwd of mensen tegenwoordig nog in engelen geloven en zette een engelenpoll op de site. Meer dan 80% is van mening: 'jazeker, engelen bestaan!' Slechts 3% gelooft er niet in en 16% twijfelt nog aan hun bestaan. De engel blijkt voor de meeste mensen een 'lichtverschijnsel' te zijn, slechts 8% ziet de engel als een vrouw. Vleugels horen voor een ruime meerderheid absoluut bij het engelenbeeld. Bijna iedereen zegt een beschermengel te hebben. 'Beschermen' wordt dan ook als de belangrijkste taak van een engel gezien, op ruime afstand gevolgd door de taken 'overbrengen van boodschappen' en 'troosten'. Op de vraag of mensen tegenwoordig meer open moeten staan voor engelen volgde ()
wederom een volmondig 'ja!'

Meer dan geslaagd
Van workshops 'communiceren met engelen' tot aan lezingen over engelen in de kunst en speciale 'Engelenzondagen': ook op het uitgebreide evenementenprogramma kwamen vele engelenfans af. De diverse activiteiten waren binnen de kortste keren volgeboekt. Door de komst van zoveel enthousiaste bezoekers is het doel van Museum Catharijneconvent meer dan geslaagd: aan religie gerelateerde onderwerpen toegankelijk maken voor een breed publiek.

NOOT VOOR DE REDACTIE ­

Ingezonden persbericht