Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe Villa Kakelbont voor Pippi Langkous in Taka-Tukaland

Växjö/Amsterdam, 26 februari 2009 - In het attractiepark 'Astrid Lindgrens Värld' (de wereld van Astrid Lindgren), in het Zuid-Zweedse Småland wordt een nieuw onderkomen gebouwd voor de kinderheldin en haar bezoekers.

Villa Kakelbont is te klein
Pippi Langkous gaat verhuizen! De wereldberoemde Villa Kakelbont in het attractiepark 'Astrid Lindgrens Värld' in het Zuiden van Zweden is te klein geworden voor Pippi en haar vrienden. Op 6 juni 2009 verhuist de hele club naar een nieuw onderkomen aan de rand van een idyllisch meer, waar ook Kapitein Langkous, Pippi's vader, met zijn piratenschip kan aanleggen. Het nieuwe terrein met daarop de gele Villa Kakelbont is drie keer zo groot als het oude en heeft veel meer ruimte om te spelen. Ook bij de ontwikkeling van dit terrein hebben de bouwers zich exact gehouden aan de originele illustraties in de boeken van Astrid Lindgren. Voorzien van moderne techniek is dit huis interessant en aantrekkelijk voor jong en oud.

Beste attractiepark van Zweden
In het verhalendorp 'Astrid Lindgrens Värld', dat in 2007 door 50.000 ouders werd uitgeroepen tot het beste attractiepark van Zweden, komen de hoofdpersonen en plaatsen uit de kinderboeken van Astrid Lindgren tot leven. Zo kom je er Pippi Langkous, Michel van de Hazelhoeve en Karlsson van het Dak tegen en vind je er een exacte kopie van Villa Kakelbont, het dorp Bolderburen en de Kabaalstraat. Kinderen wanen zich in de wereld van hun favoriete boek. Met toneelspel, muziek en dans worden kinderen van alle leeftijden gestimuleerd tot lezen en schrijven. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat zijn er in het hele park, zowel binnen als buiten, geplande en spontane optredens. De boeven Donder-Kareltje en Blom proberen ondertussen in Villa Kakelbont de koffer met gouden munten van Pippi te stelen en ook tante Pastellia duikt regelmatig op.

Milieu hoog in het vaandel
In het 140.000 m2 grote attractiepark vind je geen elektronische spellen of attracties. Daar is bewust voor gekozen. Dit attractiepark heeft het milieu hoog in het vaandel staan. Zo worden er bijvoorbeeld in de restaurants de meest uiteenlopende biologische producten gebruikt. Het park heeft verder een eigen camping en karakteristieke Falun-rode, Zweedse hutten die plaats bieden aan ca. 1.000 gasten. Behalve een centraal gebouw met douches, toiletten en kookgelegenheid vind je hier een speeltuin, voetbalveld en minigolfbaan.

Tentoonstelling Astrid-Lindgren
Het attractiepark ligt in de geboortestad van Astrid Lindgren Vimmerby in het Zuid-Zweedse Småland. Daar is ook het ouderlijk huis van de Zweedse schrijfster en het nabijgelegen museum 'Astrid-Lindgrens Näs' (het land van Astrid Lindgren) te vinden. Er is een permanente tentoonstelling over het leven en werk van de Zweedse schrijfster. 'Astrid Lindgrens Värld', dat dit jaar van 15 mei tot 30 augustus is geopend, wordt jaarlijks door 450.000 mensen bezocht. Een gezinsarrangement (2 volwassenen en max. 3 kinderen) voor twee dagen inclusief toegangskaarten en 1 overnachting in Vimmerby is al te boeken vanaf 995 SEK (circa 90 euro). Boeken via www.gotosmaland.com. Vanaf Amsterdam vertrekken dagelijks vluchten naar Stockholm en na een korte overstap vlieg je door naar het Smålandse Växjö.

Goud zoeken en elanden bekijken
Småland, in het Zuiden van Zweden, is één van de populairste vakantiebestemmingen in Scandinavië. Het is het gebied van elanden en ongerepte meren en de geboortestreek van Astrid Lindgren. Daarnaast is Småland bekend geworden door zijn designmeubelen en glaskunst. Met zijn talrijke bezienswaardigheden en activiteiten zoals goud zoeken, kanovaren, elandenpark en traditionele Zweedse huizen staat het garant voor een afwisselende vakantie voor zowel gezinnen als liefhebbers van Zweden. Meer informatie is te vinden op www.gotosmaland.com.