Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

26 februari 2009

Verbeterde versie

TuneUp Utilities 2009 optimaliseert nu tot drie pc's

De ideale oplossing voor gezinnen, bij het gebruik van meerdere pc's en notebooks en voor thuiswerkers

TuneUp heeft zijn uitgebreide optimalisatiepakket voor Windows-pc's - TuneUp Utilities 2009 - verbeterd. Gebruikers kunnen nu één licentie voor de software op maximaal drie pc's gebruiken. Met dit nieuwe aanbod ondersteunt TuneUp alle pc-gebruikers die hun optimalisatiesoftware willen delen met hun gezinsleden, of die meerdere computers willen optimaliseren, zoals een desktop-pc, een laptop en een werkcomputer.

Beeldmateriaal en testmogelijkheden

Gebruikers kunnen nu één licentie voor TuneUp Utilities 2009 op maximaal 3 pc's gebruiken

Beeldmateriaal is beschikbaar via onderstaande link: www.tuneup-software.nl/company/press/gallery/

Een proefversie van TuneUp Utilities is beschikbaar via onderstaande link. http://www.tuneup-software.nl/download/tu2009/

Uitgebreid scala
TuneUp Utilities 2009 is de ideale oplossing voor elke Windows-computer. Het omvat elk belangrijk aspect van pc-optimalisatie, van het verlagen van de toegangstijd tot de harde schijf en het verwijderen van gegevens en register-ingangen die niet langer nodig zijn tot het corrigeren van onjuiste systeeminstellingen. Het softwarepakket biedt zowel minder ervaren als professionele Windows-gebruikers een uitgebreid scala aan intelligente optimalisatietools. Het analyseert de configuratie van elke individuele pc en bepaalt de beste optimalisatiemaatregelen op basis van de eisen die de gebruiker stelt.

Gezinsgebruik
Dankzij deze flexibele ondersteuning voor pc-gebruikers met verschillende behoeften is TuneUp Utilities ideaal voor gebruik in een gezin met meerdere pc's - die van de ouders die vooral wordt gebruikt voor privécorrespondentie, webwinkelen, thuisbankieren of voor het werk; die van de kinderen die vol staat met games en multimediabestanden en ook wordt gebruikt voor sociale netwerken en surfen, en misschien zelfs die voor de oudere generatie. Vooral deze "senior-surfers" en andere minder ervaren gebruikers profiteren van de eenvoudige categorieën en de intuïtieve interface. Dit maakt de software vooral geschikt voor beginnende computergebruikers die niet bekend zijn met het technische jargon of met de soms onduidelijke mogelijkheden voor de instellingen van Windows. Tieners zullen genieten van TuneUp Styler, waarmee ze hun systeem een pittige, individuele look kunnen geven door de stijl van pictogrammen, de visuele stijl, het startvenster en de aanmeldpagina aan te passen. Verder maakt TuneUp Utilities 2009 het mogelijk het geanimeerde startlogo van Vista te verwisselen.

Stabiel en soepel
Het nieuwe aanbod van TuneUp ondersteunt ook gebruikers van meerdere pc's: met één licentie kunnen gebruikers maximaal drie pc's, zoals een desktop-pc, werkstation en laptop, schoon en optimaal geconfigureerd houden. TuneUp Utilities 2009 optimaliseert computers op basis van de individuele combinatie van hardware, software, gebruikspatronen en voorkeuren van de gebruiker, zodat elk systeem precies de behandeling krijgt die nodig is om stabiel en soepel te draaien. Nadat de software is geïnstalleerd, analyseert deze de computer en geeft een indicatie van de problemen en de mogelijke verbeteringen. Aan de hand van de resultaten van deze analyse en de configuratieparameters die de gebruiker kiest, geeft TuneUp Utilities aanbevelingen voor maatregelen waarmee de gebruiker de best mogelijke optimalisatie voor zijn pc of notebook kan uitvoeren. Het programma biedt alleen optimalisatiemaatregelen aan die zinnig en ongevaarlijk voor het systeem zijn, legt elke handeling uit en brengt geen heimelijke veranderingen in het systeem aan, zodat gebruikers de volledige controle hebben over alle ingrepen in het systeem.

Prijs en beschikbaarheid
TuneUp Utilities 2009 is te downloaden via www.tuneup-software.nl voor 39,95 euro. Upgraden van een eerdere versie kost gebruikers 24,95 euro. Daarnaast zijn op de website ook gratis proefversies beschikbaar voor een proefperiode van 30 dagen.

Over TuneUp
TuneUp, gevestigd in Darmstadt, stelt Windows-gebruikers ertoe in staat hun pc's af te stemmen voor optimale prestatie. Pc's die met TuneUp Utilities worden onderhouden, zijn beter geordend en werken aantoonbaar sneller en stabieler. TuneUp is in 1997 opgericht door Tibor Schiemann en Christoph Laumann. Ze ontwierpen het eerste volledige pakket voor het optimaliseren van Windows pc's in Duitsland. De eerste versie heette "TuneUp 97 - the intelligent tuning tool". De oprichters van TuneUp zien in "intelligent afstemmen" de meeste effectieve pc-optimalisatie om gebruikers zo veel mogelijk stappen uit handen te nemen. Sinds 2003 is TuneUp internationaal gegroeid: TuneUp Utilities wordt wereldwijd momenteel door meer dan 10 miljoen mensen gebruikt en is nu beschikbaar in het Nederlands, Duits, Engels, Frans, Spaans, Italiaans en Pools. Gebruikers kunnen TuneUp Utilities rechtstreeks downloaden via de homepage van het bedrijf (www.tuneup-software.nl).

Voor meer informatie

Perscontact
Sterk Werk Communicatie B.V.
Meeuwes de Ruiter
Postbus 8667 Rotterdam
Telefoon: +31-10- 433- 72- 91
meeuwes.de.ruiter@sterkwerk.nl
www.sterkwerk.nl

TuneUp contact
TuneUp Distribution GmbH
Alexandra Lawrenz
64293 Darmstadt
press@tune-up.com
www.tuneup-software.nl