Ingezonden persbericht


Progress Software en IBM leveren gezamenlijk innovatieve oplossingen aan telecomserviceproviders

Progress DataXtend SI opgenomen in IBM SPDE Framework

Rotterdam, 26 februari 2009 - Progress Software Corporation (Nasdaq: PRGS) sluit een samenwerkingsverband met IBM. De samenwerking voorziet in de integratie van de Progress DataXtend Semantic Integrator (SI) met het IBM Service Provider Delivery Environment (SPDE) Framework. Voor de integratie zijn uitgebreide validatietests uitgevoerd. SPDE biedt een raamwerk op basis van IT- en telecomstandaarden. Serviceproviders kunnen hiermee voldoen aan marktbehoeften en kansen beter benutten.

Het IBM SPDE Framework-initiatief verenigt platformonafhankelijke softwareleveranciers die oplossingen leveren aan telecomserviceproviders. Vanuit dit initiatief werkt IBM samen met geselecteerde IBM Business Partners aan de validatie van oplossingen voor op open standaarden gebaseerde omgevingen. Deze oplossingen voldoen aan strenge analysecriteria en bieden een toegevoegde waarde voor het Framework.

DataXtend SI vormt een aanvulling op de dynamische procesbeheermogelijkheden van IBM WebSphere Business Services Fabric en het IBM Telecom Operations Content Pack. De oplossing biedt data-interoperabiliteit op basis van het Information Framework van TM Forum, beter bekend als het SID. Deze interoperabiliteit vereenvoudigt de data-integratie van de OSS/BSS-applicaties van serviceproviders.

Interfaces die de Service Component Architecture (SCA) ondersteunen, zorgen voor een naadloze integratie van DataXtend SI met SPDE-componenten. Serviceproviders kunnen sneller projecten opleveren, die OSS/BSS-applicaties integreren en tegelijkertijd kosten en risico's verlagen. Dit is mogelijk door de standaard modelgebaseerde integratie met impactanalyse en interactieve testmogelijkheden binnen DataXtend. IBM en Progress Software hebben de DataXtend SI met SPDE 3.0 Framework-componenten al bij enkele klanten geïmplementeerd.

"IBM en Progress Software richten zich gezamenlijk op de levering van praktische oplossingen aan telecomserviceproviders. Deze zijn gebaseerd op Solution Frameworks van TM Forum, beter bekend als NGOSS", zegt John Petrie, vicepresident Industry Marketing van Progress Software. "DataXtend is op dit moment de meest gebruikte oplossing voor data-interoperabiliteit voor SOA die het TM Forum Information Framework ondersteunt. We zijn verheugd dat we een van de eerste onafhankelijke softwareleveranciers zijn, die is opgenomen in het SPDE 3.0 Framework van IBM."

Over Progress Software Corporation
Progress Software Corporation levert applicatie-infrastructuursoftware voor de ontwikkeling, implementatie, integratie en het beheer van zakelijke applicaties. Doelstelling van het bedrijf is om de IT-voordelen te optimaliseren en de complexiteit en total cost of ownership te minimaliseren.