Stichting Internet Domeinregistratie Nederland

SIDN dagvaardt Lycos

26/02/2009

Arnhem, 26 februari 2009 - SIDN, de .nl-registry, heeft Lycos gedagvaard om haar te dwingen de voorgenomen staking van haar hostingservices op zaterdag 28 februari a.s. uit te stellen.

Lycos heeft in november 2008 aangekondigd haar dienstverlening waaronder de hostingservices aan haar klanten stop te willen zetten. Onlangs is bekend geworden dat dit op 28 februari zal gebeuren. SIDN heeft echter geconstateerd dat er vandaag, met nog twee dagen te gaan, nog meer dan 30.000 .nl-domeinnamen onder beheer van Lycos zijn. Voor alle hostingklanten betekent het beëindigen van de hostingdiensten dat vanaf zaterdag a.s. onder andere hun websites niet meer actief zijn. Uit een snelle steekproef blijkt dat er nog veel actieve Lycos klanten zijn die niet van het staken van de hosting op de hoogte zijn.

SIDN is van mening dat Lycos meer stappen moet ondernemen om haar klanten over de voorgenomen beëindiging te informeren. De inzet van de dagvaarding is dan ook:
* uitstel van de staking van de hosting tot 28 maart 2009
* het tijdig informeren van de resterende houders per brief door Lycos over de ophanden zijnde staking van de dienstverlening. In deze brief dienen de houders nogmaals te worden aangespoord om maatregelen te nemen om hun domeinnamen en de hosting bij andere partijen onder te brengen.