Cap Gemini Nederland



PERSBERICHT

Utrecht, 26 februari 2009

Capgemini en Logica optimaliseren logistieke keten krijgsmacht ten behoeve van internationale missies
Ministerie van Defensie gunt vervolgopdrachten voor verdere uitrol SAP-systemen Capgemini en Logica hebben van het ministerie van Defensie de opdracht gekregen om de verbetering van de logistieke keten van internationale missies verder vorm te geven. De twee ICT-dienstverleners gaan complexe processen inrichten en vertalen naar een systeem dat draait op basis van SAP-software. Daarnaast bouwt het samenwerkingsverband eerder opgeleverde SAP-modules verder uit en worden de medewerkers van IVENT, de ICT-organisatie van Defensie, getraind om de al draaiende SAP-systemen te beheren. Aan de opdracht is een bedrag van enkele tientallen miljoenen euro's verbonden.

De nieuwe opdrachten van het ministerie zijn een vervolg op de opdracht die eerder aan het samenwerkingsverband is verstrekt in het kader van het Strategic Process and ERP Enabled Reengineering (SPEER)-programma. SPEER zorgt ervoor dat het ministerie van Defensie op basis van SAP-modules organisatiebreed processen standaardiseert en werkwijzen van nu nog gescheiden organisatieonderdelen integreert. SPEER is bedoeld om onder andere de planning, het beheer en de bevoorrading van militair materieel te verbeteren. Het programma ondersteunt tevens de invoering van het nieuwe besturingsmodel van Defensie en verbetert het beheer van de informatievoorziening.

Jeroen Simons, sectordirecteur Public van Capgemini en Haye Mesonides, managing director Public Sector Logica: `Het transformatie- en ICT-programma SPEER heeft een grote impact op de defensieorganisatie en kan daarmee worden gerekend tot een van de grootste programma's binnen de Nederlandse overheid op het gebied van bedrijfsvoering & ICT. Capgemini en Logica zijn dan ook bijzonder trots op deze vervolgopdracht binnen het SPEER-programma. Wij kijken er naar uit om samen met het ministerie van Defensie weer een nieuwe mijlpaal te realiseren.'

In 2003 startte het ministerie van Defensie het SPEER-programma voor het invoeren van een zogeheten Enterprise Resource Planning (ERP) -systeem binnen Defensie. Het consortium

Capgemini en Logica werd als regiepartner gecontracteerd om de geïntegreerde

informatievoorziening te realiseren. Eerder al heeft het consortium de fundamentele bouwstenen ontwikkeld voor het financieel-economische en het materieel-logistieke domein van het ministerie van Defensie. In juni 2008 werd de volledige functionaliteit voor het financieel-economische domein in gebruik genomen. De nieuwe opdrachten zijn gericht op de verdere uitwerking van de functionaliteit voor bevoorrading en transport binnen het materieel-logistieke domein (de zogenoemde Kernel 2).

EINDE PERSBERICHT

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties en veranderingsprocessen van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten, die vrijheid creëren in het ondernemerschap van de klanten. Daarbij werkt Capgemini op een onderscheidende manier - the Collaborative Business ExperienceTM - samen met zijn klanten aan het behalen van snellere en betere resultaten. Bovendien wordt gebruikgemaakt van het eigen wereldwijde leveringsmodel Rightshore®, met als doel de juiste resources op de juiste locatie tegen concurrerende prijzen te kunnen leveren. Capgemini heeft vestigingen in 36 landen en heeft wereldwijd meer dan 92.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2008 een omzet van 8,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com.

Over Logica
Logica is een toonaangevend bedrijf op het gebied van ICT-diensten en zakelijke dienstverlening. Wereldwijd telt onze organisatie 39.000 medewerkers, verspreid over 36 landen. Logica levert diensten op het gebied van business consultancy, systeemintegratie en IT- en business process outsourcing. In nauwe samenwerking met onze klanten streven we ernaar het beste in hun organisatie naar boven te brengen. Logica maakt veranderingen mogelijk die leiden tot verbeterde efficiency, versnelde groei en risicobeheersing. Door onze diepgaande branchekennis, technische kwaliteiten en expertise op het gebied van wereldwijde levering van diensten, helpen we onze klanten leiderschapsposities in te nemen.