Donderdag 26 februari 2009

Deze week in FEM (week 9, vanaf vrijdag 27 februari in de kiosk)

Meer informatie: 020 515 9821

Sneak preview?
Zie de complete inhoudsopgave in de bijlage

Herstelplannen redden pensioen niet
Pensioenfondsen sleutelen aan herstelplannen die ervoor moeten zorgen dat de reserves weer op peil komen. Het is een schijnvertoning, want de recessie vreet ons pensioen weg. PLUS 14 pagina's over vermogensbeheer. Waar is uw geld wél veilig? En hoe onafhankelijk zijn onafhankelijke vermogensbeheerders eigenlijk?

Geen vertrouwen meer in de bank
Het vertrouwen in de financials is weg. Beleggers dumpen hun stukken uit angst voor de volgende nationalisatie. Banken en verzekeraars kiezen voor hogere boekhoudkunde om de financiële risico's te verkleinen.

Sarkozy, ceo van Frankrijk
Het is een vertrouwd gezicht in Parijs: groepjes topmannen uit het Franse bedrijfsleven die beduusd de trappen van het Elysée afdalen na een indringend onderhoud met Nicolas Sarkozy. De Franse president ziet zichzelf als de redder van de Franse economie.

Sandd gaat in de aanval op TNT
Gert-Jan Morsink is een tevreden mens. Eindelijk heeft het kabinet het laatste monopolie van postgigant TNT gesloopt. De bestuursvoorzitter van Sandd wil nu vol in de aanval. Doel: 400 miljoen stuks post afsnoepen van de concurrent.

Verder in dit nummer:

â- Patrick Flynn: grote onbekende wordt cfo bij ING â- Q-Park-topman Ward Vleugels werd compleet in het diepe gegooid â- Textielbedrijf Gamma Holding zet zichzelf in de etalage â- Crispin Davis heeft zijn klus niet afgemaakt
â- Na Nuon: de Zweden willen meer!

Informatie: Jean Dohmen 06-52037025 - 020 5159852 (secretariaat)