Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 26 februari 2009
[pic]



Persbericht

Informatieavond Bestemmingsplan Nieuw Erf in Koekange



Samen met Baro Guichelaar projecten b.v. uit Koekange organiseert gemeente De Wolden een informatieavond over het bestemmingsplan voor het Nieuw Erf in Koekange. Op de avond wordt een toelichting gegeven op het unieke plan, de procedure van het bestemmingsplan en is er de mogelijkheid voor geïnteresseerden om meer informatie te verkrijgen. De avond vindt plaats op woensdag 4 maart 2009 om 19.30 uur in het dorpshuis 'De Schakel' in Koekange.

Een bijzondere vorm van dorpsuitbreiding

Het gaat bij Nieuw Erf om een bijzondere vorm van dorpsuitbreiding, waarbij niet zomaar een stuk aan het dorp wordt 'geplakt', maar waarbij in de vorm van een 'nieuw erf' invulling wordt gegeven aan het begrip 'landschappelijk bouwen'.
De gemeenteraad heeft in 2005 ingestemd met het principe van landschappelijk bouwen. Dit project is het eerste in Koekange dat volgens dit principe wordt gerealiseerd.


Het gaat in totaal om de bouw van dertien woningen, waarvan één grote vrijstaande, drie starterswoningen, twee-onder-één-kapwoningen (vier stuks), vier-onder-één kap woningen (vier stuks), en een riante, bijzondere cirkelwoning.

Locatie Nieuw Erf, Koekange

De locatie 'Nieuw Erf', aan de Dorpsstraat 8 in Koekange, is opgenomen in het strategisch woonprogramma van de gemeente De Wolden. Dit jaar wordt naar verwachting de bestemmingsplanprocedure afgerond waarmee de woningbouw in het gebied planologisch mogelijk wordt gemaakt. Aan de locatie worden hoge eisen gesteld op het gebied van architectuur, de indeling en vooral dus de aansluiting bij het landschap.



///////////////////////////////