PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 26 februari 2009

PvdA Rotterdam ondersteunt initiatief Seniorenjaar

Fractievoorzitter van de PvdA Rotterdam Peter van Heemst en raadslid en woordvoerder Seniorenbeleid Tunahan Kuzu ondersteunen het initiatief Rotterdam Seniorenjaar van harte. De PvdA vindt het belangrijk dat senioren blijven meedoen in de stad. Het initiatief van Stichting Seniorenjaar sluit mooi aan op dit uitgangspunt.

"Rotterdam telt ruim 80 duizend senioren. Een groot gedeelte is nog behoorlijk vitaal en volop actief in bijvoorbeeld het vrijwilligerswerk. In navolging op het Jongerenjaar 2009 moet Rotterdam met een Seniorenjaar duidelijk maken dat de oudere Rotterdammer even belangrijk is als de jongere Rotterdammer", aldus Van Heemst.

Het onlangs verschenen rapport van het Sociaal Platform Rotterdam over witte senioren in oude stadswijken geeft aan dat met name 'witte senioren' zich niet meer vertrouwd voelen in hun eigen wijk. Zij hebben in vijftig jaar tijd hun omgeving in een hoog tempo zien veranderen. In een Seniorenjaar zou gedacht kunnen worden aan het koppelen van jong aan oud Rotterdam, van allochtone aan autochtone senioren. Zo kan het stadsbestuur laten zien dat zij dit signaal van het SPR oppakt" stelt Kuzu.

De PvdA kiest ervoor om 2012 en niet al 2010 aan te wijzen als SeniorenJaar. Kuzu: "Het zou geen recht doen aan de Rotterdamse ouderen om in minder dan 10 maanden tijd een programma in elkaar te zetten. Uit ervaringen met het Jongerenjaar weten we dat er een flinke aanloopperiode nodig is om een stevig en herkenbaar programma te maken." "Maar," vervolgt Kuzu, "in 2009 zouden we wel, door een Seniorenmaand in het leven te roepen, een start kunnen maken met de voorbereiding van Seniorenjaar 2012."

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Tunahan Kuzu, 06-24740910

Peter van Heemst, 06-42612378

Monique Smits

Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam

010-417 9368, 06-12 355 791

msmits@stadhuis.rotterdam.nl