NOVA

26-02-2009

The day after de vliegtuigramp
Het vliegtuigongeluk gisteren bij Schiphol heeft tot veel beroering geleid, zowel in Nederland als Turkije. Turkse media hebben kritiek op de autoriteiten van hun land die te snel geconcludeerd hebben dat er bij de vliegramp geen mensen waren omgekomen. In NOVA een reportage over 'the day after' het ongeluk.

Vaccin tegen kanker: preventie met risico's?
Op internet doen allerlei verhalen de ronde; je kunt er dood aan gaan, of heel ziek van worden. Het gaat om de inenting tegen baarmoederhalskanker, waarvoor meisjes van 12 tot 16 jaar sinds enkele weken worden opgeroepen. Het doel is om de sterfte aan baarmoederhalskanker te halveren.

Maar niet iedereen is blij met de vaccinatie. Bezorgde moeders betwijfelen of het vaccin voldoende getest is en zijn bang voor de gevolgen op lange termijn. NOVA spreekt vanavond met Marina Conijn van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Presentatie: Clairy Polak

Lees ook de column van Clairy Polak over de kredietcrisis: 'De struisvogel en het ei'

(Onderwerpen onder voorbehoud)

Vliegtuig neergestort bij Schiphol
NOVA sprak met ooggetuigen en overlevenden
Simulatie: landen op de Polderbaan
Meisjes tussen de 12 en 16 worden opgeroepen zich te laten inenten tegen baarmoederhalskanker. Verschillende GGD's verloten Ipods onder de jongeren die het vaccin daadwerkelijk halen. Belachelijk, dit staat een weloverwogen beslissing in de weg. OP TV
NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht