Wereldwijde vereniging van Risicoprofessionals breidt programma uit voor certificatie van financieel risicobeheer

PR Newswire



NEW YORK en LONDEN, February 26 /PRNewswire/ --


- Introduceert nieuw certificatie examen met twee niveaus nu de eisen aan het beroep van risicobeheer groter worden

De wereldwijde vereniging van risicoprofessionals (Global Association of Risk Professionals - GARP, www.garp.org) heeft vandaag belangrijke veranderingen aangekondigd in het leerplan voor zijn certificatieprogramma voor Financieel Risicobeheerder (Financial Risk Manager - FRM(R)). Deze certificatie wordt algemeen erkend als de wereldwijde norm voor risicoprofessionals. Volgens GARP heeft de aanzienlijke breedte van studiemateriaal vereist voor de certificatie van kandidaten zich zo ver uitgebreid dat het niet effectief in één enkel examen verwerkt kan worden. Als gevolg daarvan zal het FRM-programma later dit jaar beginnen met het overstappen naar een examen met twee niveaus ter vervanging van het huidige formaat van één enkel examen.

Richard Apostolik, president en algemeen directeur van de Global Association of Risk Professionals zei, "De financiële crisis is het wereldwijde financiële systeem radicaal aan het veranderen en daarmee wordt de status en rol van de financiële risicoprofessional groter. Als gevolg daarvan moeten risicoprofessionals overal in de wereld klaar staan om aan te schuiven aan de tafel voor senior management en reageren op de complexiteit van een nieuwe wereldwijde en onderling verbonden markt. De toevoegingen aan ons certificatieprogramma zullen ervoor zorgen dat risicobeheerders die gecertificeerd zijn door FRM de breedte aan kennis en vaardigheden hebben die nodig zijn om de dynamische en zich steeds verder ontwikkelende eisen van dit snel veranderende financiële landschap het hoofd te bieden.

Als gevolg hiervan zal het FRM-programma overschakelen naar de eis dat een kandidaat vanaf 2009 met succes twee examens moet afleggen: Niveau I en Niveau II. In het nieuwe programma zal Niveau I de gebieden van risicobeheer omvatten zoals kwantitatieve analyse, financiële markten en producten en fundamenteel risicomodelleren. Niveau II zal specifieke punten behandelen over de praktische invoering en uitvoering van het meten en beheer van markt, krediet en operationeel risico evenals een nieuwe sectie die handelt over de huidige problemen in financiële markten.

De examens zullen twee keer per jaar afgenomen worden, te beginnen met het eerste Niveau I op 21 november 2009 en het eerste Niveau II-examen in mei 2010. In 2010 en later zullen de Niveau I- en Niveau II-examens iedere mei en november afgenomen worden.

Tijdens deze overgangsperiode in 2009 en om tegemoet te komen aan degenen die het examen in 2008 hebben uitgesteld, zal GARP het enkele examen voor het laatst aanbieden op 21 november, tegelijk met het eerste Niveau I examen.

Het FRM-programma heeft een aanzienlijke stijging van het aantal registraties doorgemaakt met een totale groei met 25% de afgelopen zeven jaar. In 2008 hebben 13.681 kandidaten zich opgegeven voor de FRM, een groei met 35% vergeleken met 2007. Het examen, gehouden op 80 testplaatsen overal in de wereld, stelt vragen in de context van reële situaties om het vermogen van een kandidaat te testen om theorie toe te passen op praktijksituaties. Voorbereiding voor de FRM-test zal nog steeds aangeboden worden in een flexibel zelfstudieformaat dat kandidaten een studiegids met leesmateriaal, verklaringen van de resultaten van het leren en oefenexamens voor elk niveau, biedt.

Meer informatie over de nieuwe FRM-syllabus is te vinden op www.garp.com/frmexam.

Over de Global Association of Risk Professionals De Global Association of Risk Professionals (GARP) is een onafhankelijk vereniging zonder winstbejag van bijna 100.000 mensen die risicobeheer beoefenen, plus onderzoekers. Zij zijn afkomstig uit banken, bedrijven die investeringsbeheer bieden, regeringsinstanties, universitaire instellingen en bedrijven uit meer dan 167 landen overal in de wereld. Het regelt ook de Financial Risk Manager (FRM), de certificatie die erkend wordt door financieel risico-professionals wereldwijd. GARP is de meest belangrijke professionele vereniging van risicobeheerders en haar missie is om de kennis en expertise van financieel risicobeheer te bevorderen door middel van opleiding, training en het bevorderen van de beste praktijken overal in de wereld. www.garp.org.