Politie Hollands Midden

Datum: 27 februari 2009

Leiden/Voorschoten Snelheidscontroles In de week van maandag 16 februari en de week daarna is er in Leiden en Voorschoten met de radarwagen gecontroleerd op snelheid. De controles werden uitgevoerd op de Plesmanlaan, Oegstgeesterweg, Warmonderweg, Ommendijkseweg Haagweg, Hoge Rijndijk, Willem de Zwijgerlaan in Leiden en de Generaal Spoorlaan en Leidseweg in Voorschoten. In het totaal werden er 14533 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden er 880 te hard (6%). De hoogste snelheid van 94 km per uur werd gemeten op de Ommedijkseweg. De kroon werd gespannen op de Willem de Zwijgerlaan (14%) en Plesmanlaan (17%) van de gecontroleerde voertuigen die te hard reden.

De vaste posten in Leiden en Voorschoten leverde 49 overtredingen betreffende roodlicht op en 523 snelheidsovertredingen. De hoogste snelheid van 100 km per uur werd hier geklokt op de Voorschoterweg in Voorschoten.

Leiden Verdachten van vernieling aangehouden De politie heeft vrijdag 27 februari rond 02.30 uur drie Leidenaren van 20, 21 en 22 jaar en een 19 jarige man uit Uithoorn aangehouden op verdenking van vernieling van een straatnaambord. De politie kreeg de melding dat enkele personen probeerden het bordje van de muur van een woning aan de Koningstraat probeerden te trekken. De verdachten, studenten, hadden kennelijk een opdracht gekregen van hun studentenvereniging voor het stelen van straatnaambordjes. De politie heeft een camcorder, met beelden van de vernieling, in beslaggenomen. De politie doet nader onderzoek.

Leimuiden Verdachte van poging inbraak aangehouden De politie heeft in de nacht van donderdag 26 op vrijdag 27 februari een 49 jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan de Nokweg. Na de melding zagen agenten dat de verdachte de zijdeur aan het forceren was. Het raam van de deur was al vernield en de man was bezig het glas eruit te tikken. De verdachte werd hierop aangehouden.

Zevenhuizen Verkeersongeval Donderdag 26 februari vond om 18.40 uur een aanrijding plaats op een parkeerplaats aan de De Meerkoet. Een 78 jarige fietser uit Zevenhuizen werd aangereden door een bestelauto die achteruit wilde parkeren. De fietser werd met heupletsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

--- einde berichten ---
---