Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Nijmeegse meisjes opgepakt na vechtpartij in trein
Publicatiedatum: 27-2-2009 11:29:06

ARNHEM - Twee Nijmeegse meisjes (beiden achttien jaar) zijn donderdagavond 26 februari in Arnhem door de politie aangehouden na een vechtpartij in een trein. Beiden worden ervan verdacht een zeventienjarige Duivense te hebben mishandeld. Het slachtoffer had daarbij een gebroken neus opgelopen en moest zich onder dokterbehandeling stellen.

De Duivense kreeg het in de trein tussen Utrecht en Arnhem met de Nijmeegse meisjes aan de stok nadat ze een opmerking had gemaakt over het gedrag van een jongen, die kennelijk bij hen hoorde. Daarbij zouden de Nijmeegsen het slachtoffer hebben uitgescholden. Bij het verlaten van de trein op het station in Arnhem zou het slachtoffer door de twee hardhandig aan de haren zijn getrokken en geschopt. Door tussenkomst van andere passagiers werd de Duivense ontzet, waarna de politie werd gewaarschuwd. Die hield de twee Nijmeegsen in het treinstel aan. De twee zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Door het slachtoffer is aangifte gedaan. (09-026755)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na mishandeling op straat
Publicatiedatum: 27-2-2009 11:28:33

ARNHEM - Een 35-jarige Arnhemmer is donderdagmiddag op de Walburgstraat in zijn woonplaats door de politie aangehouden wegens mishandeling op straat. De man raakte rond kwart over drie slaags voor het Paleis van Justitie met een 39-jarige stadsgenoot. Daarbij zou hij het slachtoffer onder meer in het gezicht hebben getrapt. Een beveiliger van het Paleis en een agent van de parketpolitie waren er getuige van en grepen in, waarbij de 35-jarige man werd aangehouden. De twee bleken elkaar te kennen. Een eerder conflict zou de aanleiding zijn geweest tot de schermutseling. De 35-jarige man is in verzekering gesteld.
(09-026673)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Mannen met drugs betrapt

Publicatiedatum: 27-2-2009 11:27:58

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft donderdag 26 februari twee mannen opgepakt die in het bezit bleken te zijn van onder meer (hard)drugs. De twee liepen tijdens routinecontroles tegen de lamp.

Rond kwart voor vijf zagen agenten een 36-jarige Arnhemmer op de Steenstraat op een bromfiets rijden en stelden een controle in. In de bergruimte onder de buddyseat vonden de agenten diverse cosmetica-artikelen waarvan vermoedt wordt dat ze gestolen zijn. Ook werd een zakje met tientallen bolletjes harddrugs aangetroffen, waarop de man werd aangehouden.
Kort daarvoor viel een 34-jarige Arnhemmer op de Rijnkade door de mand. Ook hij bleek tijdens een routinecontrole een tiental bolletjes harddrugs bij zich te hebben. Beide Arnhemmers zijn voor onderzoek ingesloten.
(09-026727 / 026729)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhems viertal opgepakt wegens diefstal stroom
Publicatiedatum: 27-2-2009 11:27:24

ARNHEM - Vier Arnhemmers (een van veertien, twee van vijftien en een van zeventien) zijn donderdagavond 26 februari door de politie in de wijk Appelgaard in Arnhem-Zuid aangehouden wegens diefstal. Het viertal wordt ervan verdacht onder meer illegaal stroom te hebben afgetapt uit een woning en diverse spullen uit dezelfde woning te hebben gestolen. Het bewuste pand was tijdelijk onbewoond maar nog wel gemeubileerd. De beheerder van de woning constateerde donderdag dat er kennelijk spullen uit de woning waren verdwenen. Ook ontdekte hij dat er stroom werd afgetapt naar een nabij gelegen caravan. Nadat de politie was gewaarschuwd werd het Arnhemse viertal in de loop van de avond op heterdaad betrapt toen ze zich bij de woning ophielden. De vier jongens zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-026548)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Met ruim 100 km/u over John Frostbrug: rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 27-2-2009 11:26:45

ARNHEM - Een dertigjarige automobilist uit Arnhem heeft donderdagochtend 26 februari zijn rijbewijs verspeeld door met ruim 100 km/u over de John Frostbrug in zijn woonplaats te rijden. Agenten van het verkeershandhavingsteam hielden rond elf uur een Laserguncontrole toen ze de Arnhemmer voorbij zagen razen. Daarbij werd een snelheid gemeten van 106 km/u (na correctie 102 km/u). Op de brug mag maximaal 50 km/u gereden worden. De man werd aan de kant gezet en moest zijn rijbewijs inleveren.
(09-026605)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drie verdachten aangehouden na winkeldiefstallen
Publicatiedatum: 27-2-2009 11:26:05

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft donderdag 26 februari drie verdachten aangehouden na meldingen van winkeldiefstallen in de stad. Een 43-jarige Arnhemse werd door een beveiliger in een zaak aan de Spijkerlaan aan de politie overgedragen. Volgens de beveiliger was het alarm afgegaan toen de vrouw de zaak uitliep waarna ze de zaak weer in kwam. Vervolgens werd haar tas gecontroleerd waarbij de vrouw kans zag enkele spullen in een stelling terug te leggen. De Arnhemse bekende de diefstal.
Bij een warenhuis aan het Johnny van Doornplein werd een zeventienjarige jongen uit Middelburg betrapt. Hij zou aan de haal zijn gegaan met een portemonnee en sieraden. Ook werd een broek tussen zijn spullen aangetroffen. De knaap is later op de dag na verhoor vrijgelaten en had bekend.
Een 41-jarige Arnhemmer werd later op de dag aangehouden nadat hij gestolen zou hebben bij een zaak aan de Dr. C. Lelyweg. De man werd door winkelpersoneel betrapt maar zag kans er vandoor te gaan. Na een achtervolging te voet werd de man even later door gewaarschuwde agenten op de Westervoortsedijk. In de buurt werd een tas aangetroffen met de buit: vleeswaren ter waarde van ruim zeventig euro. De Arnhemmer, een zogenoemde veelpleger, zit nog vast. (09-026674 / 026716 / 026750)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---